BATMAN –  Alimelerin icazet  alacakları Pazar günkü programdan önce Hira Der’de bu kişilere yönelik fıkıh sınavı düzenledi.
 
Kur’an Nesli Platformu ile Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin kültürel ve sosyal programlarından faydalanan ve İslami ilimlerini başarıyla bitiren 144 bayan âlim fıkıh dalında sınava tabi tutuldu.
 
Şafii Mezhebinin önemli fıkıh kaynaklarından Minhac adlı eserden hazırlanan yüz sorudan sınava giren alimelerin çok heyecanlı oldukları gözlendi.
 
Konuyla ilgili olarak platformlar tarafından yapılan açıklamada “Yaklaşık olarak bir aydan beridir ilimlerini bitirmiş olan bacılarımız büyük bir heyecanla sınava hazırlandılar. Sınavdan önce titizlikle hazırlanan ve fıkhın tümünü içine alacak şekilde 266 soru hazırlandı. Biz bu soruları âlim bacılarımıza verdik onlarda bir aydır bu sorular üzerinde çalıştılar. Daha sonra 266 sorudan yüz soru seçildi.  Sınavın seviye belirleme ve bilgileri pekiştirme açısından çok faydalı olduğuna inanıyoruz.” denildi.
 
Sınavı başarıyla geçen alimelerin  Pazar günü Batman Vural Düğün Salonunda yapılacak olan büyük bir törenle icazet belgelerini alacakları ifade edildi. (Sultan Demir-İLKHA)
 
<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>