DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi Ergani ilçe teşkilatı ziyaretlerine devam ediyor. HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran ve beraberindeki heyetle Ergani Haber gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Ergani Haber Gazetesi Sahibi Esat Taştekin ve Ergani Haber Muhabiri Murat Babacan hazır bulundu.
 
Yerel seçimler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kaya, HÜDA PAR olarak seçimlere iddiaları olarak hazırlandıklarını belirterek, “Hiç kimseyle herhangi bir ittifakımız yoktur. Partimizin kapısı herkese açıktır.” dedi. 
 
Partilerinin oy oranıyla ilgili bir soru yanıtlayan Kaya,  “Seçimlerde tahmin yapmak güçtür. Her partinin kendine göre bir tabanı vardır. Bizim de bir tabanımız vardır. Ayrıca kararsız olan ve hiçbir partiye meyli olmayan kişilerin oyları bu seçimde belirleyici olacaktır.” şeklinde cevap verdi.
 
17 Aralık operasyonu ve yansımaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaya “Paralel devletten bahsedilecekse bu yıllardan beridir vardır. Yıllardır bizlere yapılan hukuksuzluklar söz konusu. Paralel devlet dedikleri, birilerinin beslediği ve bugün ejderha halini almış bir yapıdır. Ne zamanki bu yapı kendilerine zarar verdi, işte o zaman şikâyet etmeye başladılar. Artık telefonda rahat konuşamıyoruz. Özel hayatımıza kadar dinleniyoruz. Daha birkaç gün önce Diyarbakır il merkezimize yerleştirilmiş 8 tane böcek bulundu. Bunlar bizim tespit ettiklerimiz. Bir de tespit edilemeyenleri siz düşünün” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz günlerde Sallıca (Tahya) köyündeki Nebi Zülküf Medresesine yapılan saldırılardan da bahsedilen ziyarette Kaya, “Kuruluşundan beri partimize ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıların failleri bir türlü yakalanmıyor. Medrese saldırısından önce de hiçbir saldırının failleri bulunmadı.” dedi.
 
Ziyaret karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleriyle son buldu. (M. Veysi Tosun - İLKHA)