BİTLİS- Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklular  verilen ‘Kur`an-ı Kerimi Öğrenme ve Tecvid Bilgisi’ kurslarını başarıyla bitirerek, düzenlenen törenle sertifika belgelerini aldılar.
 
İl Müftülüğünün girişimiyle hükümlü ve tutuklara yönelik ikincisi düzenlenen ‘Kur`an-ı Kerimi Öğrenme ve Tecvid Bilgisi’ kursunun sertifika töreni Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz kurumunda yapıldı.
 
Düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, yaptığı konuşmada Kur`an-ı Kerimi okuma ve anlamanın önemine değindi.
 
Akbaba, konuşmasında, “Böyle programları düzenleyen cezaevi Vaizlerimize ve bu organizasyonlara destek veren cezaevi idaresine teşekkür ederim. Cezaevinde Kur`an öğretimi ile birlikte,  hafızlık eğitimi de devam ediyor. Hafızlığa devam edenlerin yanında, hafızlığını tamamlamış olan hükümlülerimiz  de var. Bundan dolayı müftülük olarak, bundan duyduğumuz  memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren hükümlü ve tutuklular , bu gibi  kursların çok faydalı olduğunu ve devam etmeleri gerektiğini belirterek,  duydukları memnunyeti dile getirdiler.
 
Programın  sonunda kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerini İl Müftüsü Akbaba, Cezaevi Müdürü Ali Yiğit ile Cezaevi Vaizleri Ekrem Uysal ve Mahmut Kervan tarafından verilerek toplu fotoğraf çekildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)