İstanbul Şehir Parkı`nda oyun alanlarından spor sahalarına her şeyin eksiksiz düşünüldüğü yemyeşil parka Survivor yarışmasındaki Macera Kulesi bile yapılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş`ın "İstanbul`un Central Park"ı diye nitelediği Şehir Parkı`nda hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Akşam gazetesinden Nebahat Koç`un haberine göre, Zeytinburnu`ndaki Çırpıcı Çayırı ile 600 dönümlük Veliefendi Hipodromu`nun birleştirilmesiyle sağlanan bin dönümlük parkta, aktivite bölümü ile yürüyüş ve gezi parkurları yer alıyor. Londra`da Hyde Park, Newyork`taki Central Park`ın İstanbul muadilinin ilk görüntülerine ulaşıldı.

İKİ BÖLÜMDE TAMAMLANACAK

Şehir Parkı`ndaki ilk çalışma 400 dönümlük alanda başladı. Bu bölümde; su oyun parkı, futbol, tenis, basketbol sahaları, spor aletleri ile çocuk oyun grupları yer alacak. Ayrıca survivor yarışmalarından hatırlanabilecek Macera Kulesi de ilk kez bu parkta olacak. İki etapta tamamlanması hedeflenen dev şehir parkının ilk kısmını oluşturan aktivite bölümü, mart başında açılıyor.

3 BİN AĞAÇ DİKİLİYOR

Mart başından itibaren ikinci etap için çalışmalar başlayacak. Aktivite alanı dışında kalan bölüm yeşil alan olarak tasarlandı. Bu kısımda; gül, ıhlamur, çınar, süs eriği adı verilen mini meydanlar oluşturulacak. Ayrıca kokulu bitki merkezleri, koşu ve bisiklet parkuru ile bir amfi tiyatro da inşa edilecek. İkinci etabın dikkat çekici projeleri ise frizbi ve şölen çayırı ile uçurtma tepesi. Bu bölümde de ormanlık alan için 9 farklı türden 3 bin ağaç dikilecek.