MARDİN – Edinilen bilgiye göre, Nusaybin Devlet Hastanesinde görevli Ruh sağlığı ve hastalıkları Uzm. Dr. Eren Abatan’ın, muayen olmaya gelen bir hasta tarafında darp edildiği iddia  edildi.

 

 

Sol el parmakları kırılan Dr. Abatan’ın tedavi edilmek üzere Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bölümüne sevk edildiği bildirildi.

 

 

Meslektaşlarının darp edilmesi üzerine Nusaybin Devlet Hastanesinde görevli Acil Servis çalışanları hariç, diğer tüm çalışanlar iş bırakma eylemine gitti. Hastane bahçesinde SES, TTB ve Sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan TTB Nusaybin temsilcisi Dr. Ramazan Kaya, bu gün sabah saatlerinde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Eren Abatan'a uygulanan şiddet eylemini kınadıklarını belirterek, "Bu tür olay ve daha vahim olayların yaşanmaması, hasta hekim ilişkilerinin çağdaş toplumlarda olduğu gibi alt yapısının oluşturulması, hastane yönetiminden ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden fiziki şartların düzeltilmesi dahil olmak üzere, sağlık personelinin sıkıntısının giderilmesi ve her türlü önlemin alınması aciliyet arz etmektedir." dedi.

 

Sağlık alanında son yıllarda artan şiddet olaylarının sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaştığını söyleyen Kaya, "Kamu ve özel ayrımı olmadan, her düzeydeki sağlık kurumunda her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. Son yıllarda hasta veya hasta yakınları tarafından sağlık emekçilerine yönelik artan şiddetin sebeplerinin başında, uygulanan sağlık politikaları ve yetkililerin halkla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubu büyük rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasından sonra sağlık çalışanları iş bırakarak hastaneden ayrıldı. (Halil Akbalık – İLKHA)