VAN -  AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Genç-Der Temsilcisi Fırat Toprak ve Köklü Değişim Yayıncılıktan bir heyet, içinde öğrencilerin bulunduğu sırada yakılan Sabır-Der binasında incelemelerde bulunarak dernek yetkililerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
 
Gelen heyeti karşılayan Sabır-Der Başkanı Faruk Tasan, derneklerine 10-15 molotof kokteyli atıldığını, bunlardan birkaç tanesinin etrafa savrulduğunu belirterek, “Genel sekreterimiz olayı fark etmiş ve seslerden dolayı uyanmış, dışarıdan gelenler grup ise slogan atmışlar. Arkadaşımız pencereden bağırınca onlar panikleyip kaçmışlar. Bunların dışarıdan geldiklerini düşünüyorum çünkü bu mahallede böyle insanların olacağını tahmin etmiyorum.” dedi.
 
“Meyve veriyoruz ki taşlanıyoruz”
Saldırıların kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Tasan, “Biz bu insanların birileri tarafından yönlendirildiklerini de biliyoruz. Kimse kendi inisiyatifiyle böyle bir şey yapmaya kalkışmaz. Aslında biz meyve veriyoruz ki taşlanıyoruz, molotoflanıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“Derneğimizde Kur’an, Siyer, Fıkıh ve meal dersleri veriliyor”
Derneklerinin faaliyetlerinden de söz eden Tasan, “Derneğimiz mahalledeki çocuklara yönelik dersler vermektedir. Bunlar; Kur’an, Siyer, Fıkıh ve meal dersleridir. Halka yönelik güzel faaliyetlerimiz ise mahallede de çok güzel teveccüh görüyor. Tabi bu gençlerin İslama meyil etmeleri bu insanların hoşuna gitmiyor. Çünkü bu gençleri kullanacak araçlar olarak görüyorlar. Buraya Molotof atmaları kendi zararlarına oldu çünkü bütün mahalleli onlara lanet ediyor. Kendi tabanlarında olan insanlar dahi böyle İslami bir derneği yakmalarından dolayı onlara lanet ediyor. Sabrımızı zorluyorlar ama biz yine sabır edeceğiz.” diye konuştu.
 
Henüz olayı üslenen yok!
Olayı şu ana kadar üstlenen kimsenin olmadığını da sözlerine ekleyen Tasan, “Bazı olaylarda YDG-H Twitter’dan açıklama yapıyor. Ama bu olay hakkında bir üstlenme olmadı. Ancak BDP bunların siyasi kanadıdır. Bu noktada bir açıklama yapmaları gerekir.” dedi.
 
Ziyaretçilerden birinin BDP’den herhangi bir geçmiş olsun mesajı veya bir ziyaret olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Tasan, bu noktada herhangi ziyaret ya da mesajın söz konusu olmadığını belirtti.
 
“Sabır-Der’e yapılan saldırı bölgede yapılan 200. saldırıdır”
Genç- Der temsilcisi Fırat Toprak’ın “Seçime kadar gelecek olan başka gerilimlere yönelik 3. şahısların partiler düzeyinde veya başka bir şekilde arabuluculuk yapması düşünülüyor mu?” sorusuna da cevap veren Tasan, her türlü girişime açık olduklarını ifade ederek, “Sabır-Der’e yönelik saldırısıyla birlikte bölgede yapılan 200. saldırı oluyor. Biz şuana kadar sabrettik inşallah bundan sonrada sabredeceğiz. Zaten amaçları bizi bu kaos ortamına çekmektir. Biz annelerin tekrardan ağlamalarını istemiyoruz. Böyle bir ortam oluşursa hiç kimse bir şey kazanmayacak. Sadece menfaat çeteleri bu işten bir şeyler kazanacaklar. Güney Doğu yıllardır bu sıkıntıyı çekiyor.” ifadelerine yer verdi.
 
200’e yakın saldırı olmasına rağmen bu süreç içerisinde devletin ve hükümetin tavrını da eleştiren Tasan, “Bu olayların önüne geçilmesi an meselesidir. Bakın; İstanbul’da Amerikalı bir kadın öldürüldü hiçbir delil olmamasına rağmen bir haftada aydınlatıldı. Bu olaylardan birkaç tanesi aydınlatılsaydı bunlarda bu kadar şımarmazdı. Ve bu olaylar da yaşanmazdı.” dedi.
 
“Toplumsal dayanışma refleksiyle hareket etmek gerekiyor”
Daha sonra konuşan Genç-Der temsilcisi Fırat Toprak, şuan Türkiye’de genel bir darbe süreci yaşandığına dikkat çekerek, “Gülen gurubunun hükümete karşı yapmış olduğu operasyonları da göz önüne almak lazım. Tüm bunları bir arda düşündüğümüzde aslında bütün toplumsal dinamikleri harekete geçirmeye yönelik bilinçli bir strateji var. Bu ardı ardına yapılan saldırılar ve operasyonlar birbirinden bağımsız değildir. Aslında hepsi büyük bir tablodur. O pazılın parçalarını toplarsın sonra resim anlaşılır. Fakat bu manada bir takım girişimlerde bulunmak gerekiyor. Mesele algı operasyonudur algıya yönelik hamlelerdir. Bunu görmemiz lazım. Şuan oynanan bu oyunda cemaat ve grup ismi ayırmaksızın hepimiz aynı saftayız. Bunu görmemiz lazım burada aile içi meseleleri bir tarafa bırakıp toplumsal dayanışma refleksiyle hareket etmek gerekiyor.” diye konuştu.
 
Öte yandan AK Parti’den bir heyetle birlikte dernek binasını ziyaret eden AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar da dernek binasında incelemelerde bulunarak dernek yetkililerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)