MALATYA – Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Malatya Hayrın Yolcuları Derneği, son zamanlarda İslami dernek ve medreselere yönelik yapılan saldırıları kınayarak saldırının faillerini lanetledi.
 
Hayrın Yolcuları Dernek Başkanı Şahin Arslan tarafından yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Van’da İslami faaliyetler yapan Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği`ne (Sabır Der) gece saat 2 de yüzleri kapalı bir grup tarafından 10 tane Molotof atıldı. Molotof yapmak için bira şişeleri kullanılmış. Yine yakın zamanda Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde medrese’ye gece saatlerinde taciz ateşi açıldı. Medresenin duvarlarına kurşun isabet etti fakat çok şükür yaralanan veya şehid olan olmadı.” Diyerek son günlerde İslami Kurumlara yapılan saldırıları hatırlattı.
 
“Bölgede çatışma ortamı isteyenler var”
Bu saldırıların yıllardır bölgede mütemadiyen devam ettiğini belirten Arslan, İslami dernek veya partilerin sürekli olarak yakılıp yıkılılığı ve bölge Müslümanlarına adeta kan kusturulmaya çalışıldığını ifade etti.
 
Aslan basın açıklamasının devamında, “Bu olaylarda maşa olarak kullanılan çapulcu olarak tabir edebileceğimiz ve özellikle bdp/pkk tabanından gençler kullanılmaktadır. Bu olaylar organize ve bilinçli olarak ya pkk veya bdp çevreleri tarafından yapılmaktadır veya bu çevrelerin tabanına derin güçler tarafından yaptırılmaktadır. Vakıa her halükarda sıkıntılı bir durumdur. Bu durumda çıkacak bir çatışma ortamının fitili ateşlenmeye çalışılmakta olup doğacak kaos ortamında herkes zarar görecektir. Yani kaos ve kandan beslenen yapılar sağduyunun ne demek olduğunu bilmezler ama bölgeyi ateş sararsa bu durumdan sadece Müslümanlar zarar görmeyecek bilakis onarılmaz derece sonuçlar ortaya çıkabilecektir.”  Dedi.
 
“Saldırılar karşısında sessiz kalmayın”
Açıklamasında, BDP /PKK çevrelerine de seslenen Arslan; “Siz bu yapılanlar karşısında sessiz kalmaya devam ettiğiniz sürece bu olaylar devam edecektir. Bizzat siz yaptırıyorsanız sizi aklıselime davet ediyoruz. Yok, eğer içinizdeki derin yapılar bunu yapıyorsa onlardan beri olduğunuzu deklere etmek zorundasınız. Sessiz kalmanız sizin de bu işi onayladığınız anlamına gelecektir. Bu durumda çıkacak sonuçlara siz de katlanmak zorunda kalabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.
 
“Saldırıların kökeni İslam’a tahammülsüzlüktür”
Şimdiye kadar yapılan saldırıların hiçbirinin failinin yakalanmamış olması ve adli soruşturma dahi yapılmaya gerek duyulmamasına işaret eden Arslan, “Bu işi destekleyen ve emniyet içine çöreklenmiş derin yapıların da artık ortaya çıkma zamanı gelmiştir. Bu konuda iş yapması gereken ülkeyi idare edenlerdir. Eğer burada da paralel devlet yapılanması varsa artık bunlara da dur demenin vakti gelmedi mi? Sonuç olarak şundan eminiz ki bu saldırıların kökeninde yatan şey İslam’a tahammülsüzlüktür. İslami kurum ve müesseselere yapılan bu saldırıları ve bu saldırıları yapan ve yaptıranları lanetliyoruz.” Şeklinde konuştu.  (Enis Ağırbaş – İLKHA)