10 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri 23 Ocak’ta askıdan kaldırılacak. Oy kullanacak vatandaşların perşembe günü mesai bitimine kadar bu listeleri kontrol etmesi gerekiyor.
 
Seç­men bil­gi­le­ri­nin yer al­dı­ğı se­çim lis­te­le­ri 2 gün son­ra muh­tar­lık­lar­dan kal­dı­rı­la­cak. 30 Mar­t’­ta oy kul­la­na­cak olan va­tan­daş­la­rın bil­gi­le­ri­ni kon­trol et­me­le­ri ve han­gi san­dık­ta oy kul­la­na­cak­la­rı­nı öğ­ren­me­le­ri için ası­lan lis­te­le­rin sü­re­si 48 sa­at son­ra do­lu­yor.

Ma­hal­li İda­re Se­çim­le­ri­’ne sa­yı­lı gün­ler kal­dı. Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu (YSK ) ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen ku­ral­lar ve ya­sak­lar iş­le­me­ye baş­la­dı. 30 Mar­t’­ta ya­pı­la­cak se­çim için ha­zır­la­nan seç­men lis­te­le­ri 10 Oca­k’­ta muh­tar­lık­la­ra asıl­dı. Seç­men lis­te­le­ri ku­ral ola­rak 2 haf­ta bo­yun­ca muh­tar­lık­lar­da ası­lı ka­lı­yor. Bu sü­re 23 Oca­k’­ta do­lu­yor.

KÜ­TÜK YOK­SA OY YOK

Seç­men lis­te­le­ri, seç­men­le­rin ait ol­duk­la­rı ma­hal­le ve­ya köy­ler­de, muh­tar­lar ta­ra­fın­dan muh­tar­lık­la­ra ve­ya hal­kın ko­lay­lık­la gö­rüp oku­ya­bi­le­ce­ği yer­le­re ası­lı­yor. Bu lis­te­ler­de kim­le­rin oy kul­la­nıp kim­le­rin kul­la­na­ma­ya­ca­ğı ya­ni “Seç­men Kü­tük­le­ri­” lis­te­le­ni­yor. Seç­men kü­tü­ğün­de, “Ad, so­ya­dı, ba­ba adı, ana adı do­ğum yı­lı, doğ­du­ğu il­çe adı, otur­du­ğu yer ad­re­si” bu­lu­nu­yor. Bu bil­gi­ler­de yan­lış­lık ol­ma­sı du­ru­mun­da seç­men­le­rin, bu­lun­duk­la­rı İl­çe Se­çim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı­’na baş­vur­ma­sı ge­re­ki­yor.

SAN­DIK BÖL­GE­Sİ LİS­TE­Sİ

Bugün gazetesinin haberine göre, oy kul­lan­ma hak­kı bu­lu­nan seç­men­le­rin, oy kul­la­na­cak­la­rı san­dık nu­ma­ra­sı­nı öğ­ren­me­le­ri­ni sağ­la­yan san­dık lis­te­si de muh­tar­lık­la­ra ası­lı­yor. Seç­men kü­tü­ğü­ne ya­zı­lı seç­men­le­rin, so­ya­dı al­fa­be­si­ne gö­re ha­zır­la­nan lis­te­ler­den oy kul­la­na­ca­ğı san­dık nu­ma­ra­sı kon­trol edi­le­bi­lir. Her seç­me­nin sa­de­ce ka­yıt­lı ol­du­ğu san­dık nu­ma­ra­sın­da oy kul­la­na­bi­le­ce­ği ya­sal bir ku­ral. San­dık seç­men lis­te­sin­de adı bu­lun­ma­yan­lar oy kul­la­na­mı­yor.