DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki  Çok Programlı Lisesi’nde (ÇPL), öğrenci kapasitesi 250 iken,  şu anki  öğrenci sayısı 900’ü aştığından dolayı eğitimin olumsuz etkilendiği belirtildi.      

 

Öğrenci sayısının fazlalığından dolayı  eğitimin verimli  geçmediğine dikkat çeken, ÇPL’de  3 öğrencisi olan  veli Musa Öztürk, MEB yetkililerinin bu konuyu göz önünde bulundurması gerektiğini belirterek,  Özellikle 9’uncu sınıflarda öğrenci sayısının 50 ile 70 arasında değiştiğini söyledi.

 

Öztürk konuşmasında, “Kalabalık bir ortamda öğretmen bir şey anlatamadığı gibi, öğrencide bir şey anlayamaz. Resmi verilere göre okulun öğrenci kapasitesi 250 olması gerekirken, bu sayı şu an kapasitenin üç katına çıkarak 900’ e yaklaşmıştır. Yetkililerden ricamız, eğitimi ciddi bir şekilde olumsuz etkileyen bu durumu çözüme kavuştursunlar. “ dedi.

 

Çermik ÇPL ‘deki  öğrenciler,  öğrenci sayısının fazlalığından ötürü sağlıklı bir ortamda eğitim alamadıklarını belirterek, rahat bir şekilde ders işlemek istediklerini ve  yeni bir okulun yapılmasını  istediklerini  dile getirdiler.

 

Konuyla ilgili  konuşanÇPL öğrencilerinden Abdülselam Taşkın, “Bir sırada 3-4 kişi oturuyoruz. Böylesi kalabalık bir sınıfta hocalarımız bizlerle iyi bir şekilde ilgilenemiyor. Hatta 3 yıl dersimize giren hocalarımız, daha yeni yeni ismimizi öğreniyor. Rahat bir ortamda ders görmek istiyoruz.’’  ifadelerini kullandı.(Mehmet Akarsu – İLKHA )