MALATYA – Van`da hizmetlerini sürdüren Sabır Der’e ve Ergani’de bir medreseye düzenlenen saldırılara tepki gösteren HÜDA PAR Malatya Merkez İlçe Sekreteri Fuat Sezer, karanlık çetelerin İslam’a ve insanlığa düşmanlık yaptıklarını söyledi.

 

Karanlık odakların saldırılar ile bölgede kaos ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Sezer, “Yıllardır İslami STK’lara ve oluşumlara yapılan saldırılar son olarak Ergani’de bir medreseye ve Van’da Sabır-Der’e yapılan saldırı açık bir şekilde göstermektedir ki bu karanlık çetelerin düşmanlıkları İslam’a ve insanlığadır.PKK ve BDP çevreleri elde ettikleri rantları kaybetme korkusuyla bölge halkını baskı altında tutmaya ve kaos ortamı oluşturmaya çalışmaktadır.Bizler bir kere daha gördük ki bu karanlık odakların tek hedefi mazlumların duygularını sömürerek rant elde etmek ve halkımızın savunduğu değerlere düşmanlık etmektir düşmanlıklarını artık gizlemeye dahi gerek duymamaktadırlar en basit örneği batmanda yaptıkları sapkınlığı övücü konferansla ve LGBT adlı sapkın grupla yaptıkları ittifakla daha da net şekilde ortaya çıkmıştır.Müslüman halkımızın bu düşmanlıkları görmesi gerekmektedir.”dedi.

 

Duyarlı STK’lar ve kanaat önderlerinin olaylara müdahale edip inisiyatif almaları gerektiğini ifade eden Sezer, “Allah’a ve insanlığa karşı olan bu gurupları Hüda Par Malatya İl Teşkilatı olarak lanetliyor ve Allah’a havale ediyoruz. Mel’un çetenin bu saldırıları bir an önce durdurmasını istiyoruz. Bölge halkının huzurunu kaçırmaya onları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur.” Şeklinde konuştu. (Enis Ağırbaş - İLKHA)