ELAZIĞ – Elazığ Rüstem Paşa Camiinde namaz kıldırırken bıçaklı saldırıya uğrayan İmam Yusuf Emen ile ilgili basında yer alan haberlere Emen’in ailesi ve sevenleri tepki gösterdi. Namaz kıldırırken secde esnasında 3 bıçak darbesi ile yaralanan Emen ile ilgili “İmam yanlış namaz kıldırdığı için bıçaklandı.” İddialarına tepki gösteren imamın ailesi ve sevenleri, haberlerin bu şekilde servis edilmesinin kendilerini yaraladığını söylediler.

 

Saldırıya uğrayan Emen’i İmam Hatip öğrencisiyken tanıdığını ve talebesi olduğunu söyleyen Molla Zeki Dinç, “İmamı herkes seviyor ve imam herkes tarafından tanınıyor. Camisinde resmi imam ve akşam namazında ve secdeyken malum kişi tarafından 3 ayrı yerinden bıçaklanıyor. Tamamen öldürmeye teşebbüs şeklinde bir saldırıdır.”dedi.

 

“Saldırgan sabıkalı ve uyuşturucu bağımlısı” iddiası

Saldırıyı yapan kişinin ise daha önce cezaevinde kaldığını ve  denetimli serbestlikten salıverildiğini ifade eden Dinç, “Esrar ve bally çektiği ifade edilen saldırganın camiye temizlik görevlisi olarak atanması ilginç ve araştırılması gereken bir olaydır. Yakınlarının, babasının ve evlatlarının yüreğine, haber ajanlarında namazı yanlış kıldırdığı için cami cemaatinden bir kişi tarafından saldırıya uğradığı şeklindeki haber bir hançer gibi inmiştir."şeklinde konuştu.

 

İmam hakkındaki haberler maksatlı mı?

30 senedir müderrislik yapan imamın yanlış namaz kıldırmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Dinç,"Saldırıyı yapan kişi, imamın ölümüne kast etmiştir.’Namazı yanlış kıldırdı’ diye böyle bir kişinin saldırı yapması mümkün değildir. Haberlerde sanki saldırıya uğrayan imam hak etmiş şeklinde lanse edilmiş böyle bir algı oluşturulmuştur.” dedi.

 

Saldırganın aklı dengesinin yerinde olmadığının ifade edildiğini hatırlatan Dinç,"Olay daha yeniyken ve şahsın ifadesi alınmamışken bu olayın bu şekilde postalanması bizi düşündürüyor. Bu olay araştırılmalı ve bu haberin bu şekilde nasıl posta edildiği özellikle yetkililerden istirham ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“Namazı yanlış kıldırdı’ iddiaları yalan”

İmam Yusuf Emen’in oğlu Nurullah Emen ise,"Medyada yer alan namazı yanlış kıldırdı diye bıçaklandı ibaresi tamamen yalandır. Bunun bir an önce değiştirilmesi ve gereğinin yapılamasını istiyoruz. Babamın bıçaklanmasından sonra böyle yalan yanlış haber yapılması bizi derinden üzmüştür. Kaldı ki saldırıyı gerçekleştirenin bunu niçin yaptığını bilmiyoruz ve kimsede akıl erdiremiyor."dedi

 

Saldırganla  herhangi bir husumetlerinin olmadığını söyleyen Emen," Saldırgan, denetimli serbestlik yasasında topluma kazandırma çalışması olarak babamın camisinde temizlik görevlisi olarak görevlendirilmişti. O zamanda herhangi bir sorun yaşanmamıştı. Zaten bu işi de geçen yıl bitmişti. Neden bu saldırıya teşebbüs ettiğine anlam veremiyoruz." şeklinde konuştu (Yasin Kavaklı - İLKHA)