KONYA-Yaklaşık 22 mahalleyi kapsayan İmar Revizyon Planı hakkında Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde, geçtiğimiz yaz döneminde yapılan toplantılarla halkı bilgilendiren Karatay Belediyesi, çalışmalar kapsamında 18’inci madde uygulamalarını hızlandırdı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, ilçe genelinde imar planı uygulanmasının ve eskimiş bölgelerdeki yapılaşmanın hızlandırılması amacıyla toplam 5 milyon metrekarelik alanda revizyon imar planı hazırlayarak bunu tamamladıklarını söyledi.

 

Belediye olarak yapılaşmanın daha sağlıklı ve verimli olması için Revizyon İmar Palanını hayata geçirdiklerini ifade edenToknal, imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

 

Toknal, düzenleme yapılan alanlarda eğitim tesisleri, dini tesis, sosyal tesis, spor tesisleri ve yeşil alan gibi sosyal ve teknik alt yapı alanlarının artırıldığını kaydederken, ulaşım bağlantılarının da genişletildiğini ve bu kapsamda mesken sahalarında ki imar kat durumunun genel olarak 6 kata çıkarıldığını vurguladı.

 

İmar revizyon planı çerçevesinde Karatay Belediyesince yapılan 18.madde uygulamalarıyla vatandaşın yeni tapularını alabileceklerini ve istedikleri müteşebbisle anlaşma yapabileceklerini söyleyen Toknal, amaçlarının imar uygulamalarında bölgedeki sağlıklı yapılaşmanın önemine değindi.

 

Kamulaştırma çalışmalarında ise belediye olarak çok hassas davrandıklarını dile getiren Mehmet Toknal, aynı zamanda gayrimenkul sahiplerinden, revizyon yapılan bölgelerde sosyal ve teknik alt yapı (eğitim tesisleri, dini tesis, sosyal tesis, yeşil alan ve spor tesisleri) alanlarında kalan gayrimenkullerin, mülkiyet haklarının korunacağını ve bu gayrimenkullerin hak ediş miktarlarının 18 inci madde uygulaması ile imar planında konut alanına ayrılan adalardan verileceğini sözlerine ekledi.(İlyas Yavuz-İLKHA)