KONYA - Her yıl geleneksel olarak organize edilen Başak Gecesi'nin açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Ziraat mühendisliğinin Türkiye'de, olmazsa olmaz bir meslek olduğunu vurgulayarak tarımın dünya koşullarına uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle iç içe olması gerektiğini söyledi.
ZMO Başkanı Celil Çalış, "Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bitkisel ve hayvansal üretim ile endüstriye hammadde temininden, biyodizel gibi tarımsal kaynaklı enerji üretimine, hatta küresel ısınmanın kontrol altına alınmasına kadar çok geniş bir alanda Ziraat Mühendisleri görev almaktadır. Bugün ülkemiz tarımında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen üretimin verim ve kalitesinin artması Ziraat Mühendisleri sayesinde olmuştur." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında tarımın önemli rolü olduğunu dile getiren ZMO Başkanı Çalış, "168 yıl önce, İstanbul Halkalı Ziraat mektebinde başlayan ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri bugün 27 ilde açılan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyini ve verimliliğini önemli ölçüde artmasını sağlayan Ziraat Fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakülteler bugüne kadar yaklaşık 100 bin den fazla Ziraat Mühendisi yetiştirmiştir. Bugün odamıza kayıtlı 56 bin üzerinde, şubemize ise kayıtlı bin 650 Ziraat mühendisimiz vardır. Öğretimde 168 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip meslek gurubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.
ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış’ın konuşmasının ardından bir önceki dönemde ZMO Konya Şubesinde görev yapan Başkan Özkan Taşpınar ve yönetim kurulu üyelerine, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi. Ayrıca 35 yılını geride bırakan Ziraat Mühendislerine ise protokol üyeleri tarafından plaket verildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)