DİYARBAKIR - HÜDA PAR Kayapınar Belediye Başkan adayı tanıtım programı Hür Dava Partisi Kayapınar ilçe Teşkilatı önünde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Kayapınar Belediye BaşkanAdayı Şaban Dalgın'ın tanıtıldığı programda, mevcut BDP'li belediyelerin halka değil de kendi dost ve yandaşlarına hizmet ettiklerine dikkat çekildi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Şaban Dalgın’ın yanı sıra parti yetkilileri de katıldı.
 

 

Katılımın yoğun olduğu programda sık sık ‘Dürüst siyaset gerçek adalet’, ‘Belediyeler hizmet yeridir’, ‘Belediyeler halkın malıdır’ gibi sloganlar atıldı. Ayrıca  ‘Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacağız’, ‘Belediyeler hizmet yeridir, partizanlık değil’ gibi yazılı pankartlar açıldığı görüldü.
 

 

“Bugüne kadar dürüst belediyecilik yapılmadı”
Belediyeleri yöneten insanların, halka hizmet etmeyi göz ardı ettiklerinin altını çizen Yılmaz, “Bugüne kadar dürüst belediyecilik sergilenmedi. Belediyeler, kendi dost ve yandaşlarına hizmet ettiler. Bu şehre bir çivi çakacak insan dahi olmadı. Göz boyama şeklinde kaldırım çalışmalarıyla halkın gözü boyanmaya çalışıldı. Kürdistan’ın kalbi olan ve birçok medeniyete başkentlik yapmış bir şehir, bugün bu halde olmamalıydı.” dedi.
 

 

“Şehrimize layık olduğu hizmeti yapacağız”
Yılmaz, amaçlarının dürüst siyaset yapıp, halka en güzel şekilde hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “Şehrimizi ve ilçemizi bu şehrin içinden çıkmış adaylarımızla, layık olduğu hizmete kavuşturacağız. Partimizi ‘dürüst siyaset gerçek adalet’ sloganıyla kurduk. Yerel seçimlere de ‘dürüst belediyecilik gerçek hizmet’ sloganıyla katılacağız.”
 

 

“İdeallerimizde davamız ve değerlerimiz vardır”
Amaçlarının insanları kula kul olmaktan çıkarıp yalnızca Allah’a kul olmak için çalışmak olduğunu belirten Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Şaban Dalgın ise, “Davamız şahıs davası değildir. Biz ideallerimizde kendimizi ön plana çıkarmak için değil, davamızı ve imar ettiğimiz değerlerimizi ön plana çıkarmak için bu partiyi kurduk. Şu ana kadar kurulan partiler, belli ideallerle kurulmalarına rağmen, kurucu iradenin egosuyla bütünleşip şahıs merkezli olmuştur. Biz Allah’ın izniyle bu anlayıştan uzak olacağız.” ifadelerini kullandı.
 

 

“Ne rüşvet alacağız ne de tecessüs yapacağız”
Dalgın, rüşvet alanın da rüşvet verenin de Hadis'in ifadesiyle melun olduğunu belirterek, "Biz, ne rüşvet alacağız ne de tecessüs yapacağız. Halkın temiz idarelere, dürüst yönetimlere ve gerçek hizmete ihtiyacı vardır. Belediyecilik adına gereken hizmetlerin yapılmadığı hepimizin malumudur. Halkımız ihaleci olanların, sahte ilah ve sahte yurtseverlerin bilincinde olmalıdır. Halkımız bunların peşinden koşmaktan bıkmıştır. Partimizi makam, mevki, şehvet için kurmadığımızı herkese anlatmak zorundayız.” dedi.
 

 

Ayrıca son zamanlarda İslam adına ortaya çıkıp güç odakları haline gelmiş cemaat ve partilerin yozlaşmaya başladıklarını söyleyen Dalgın, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yozlaşmaya başlayan bu gruplar, iktidar hırsıyla kavgaya tutuşmuşlardır. Gündemdeki bu dava iki taraftan çok dinimize zarar veriyor. Halkımızın İslam kimliğine bürünüp İslam dışı hareketlerde bulunanlarla dinimizi yargılamamalarını istiyoruz.”
 

 

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.   (Hamza Adiyaman - İLKHA)