BATMAN - Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu(GÜNFİAD), Batman'da hafta sonu  düzenlenen 'Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler" adlı panele tepki gösterdi.

 

Eğitim-Sen Batman Şubesi’nin hafta sonu Batman’da düzenlediği ve HDP’nin LGBT’li  PM üyesi Remzi Altunpolat’ın konuşmacı olarak katıldığı Gey ve Lezbiyenlik Paneline  Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Rıdvan Söylemez’den sert tepki geldi.

 

Söylemez, Salahaattin Eyyubi gibi yiğit bir Müslüman komutanın izinden giden Kürt halkının en yoğun yaşadığı  bir bölgede bu tür paneller düzenlemenin Kürtlerin inancına ve örfüne yakışmadığını söyledi.

 

Petrolü, hoş görüsü, insanlarının dinine olan bağlılığıyla bilinen Batman’da bu tür panelleri düzenlemenin  başta Batman ve Batmanlıya hakaret olduğunun altını çizen Söylemez, bir eğitim sendikası şemsiyesi adı altında butür çirkef konuların ele alınarak bu panellerin düzenlenmesi nin kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Söylemez, “Eğitim-Sen Komünizmin sapkınlıklarını bu halka empoze etmekten vaz geçip, butür şeylerden vaz geçmeli Kürt Halkı bu tür şeylere pabuç bırakmaz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Demir-İLKHA)