BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2013 yılının değerlendirmesini yaptı. Fen Edebiyat Fakültesi kampusunda bulunan rektörlük binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Rektör Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Günay, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
 
Doğru, bu yılın geçen yıla nazaran eğitimde ve yapılaşmada daha hızlı bir şekilde yol alındığını söyledi.
 
Açıklamalarının devamında Doğru, gerek üniversitenin imkanları gerekse de Eren Holding’in katkılarıyla 2013 yılında yapılan ve 2014 yılında yapılacak olan yatırımları şöyle değerlendirdi: “Üniversitemiz için yapılacak olan binalar hızlı bir şekilde yapılıyor. Üniversite kampusunda Memduh Eren Camii inşaatı şuan devam ediyor, 2014-2015 yılında yetiştirilmeye gayret gösteriliyor.Yıl sonuna yetiştirilmesi için beden eğitimi ve Spor Yüksek Okulu inşaatına başlanacak. İslam ilimler fakültesinin projeleri tamamen bitmek üzere öğretim üyesi sıkıntısını giderildiği zaman bu yıl öğrenci kaydını almayı planlıyoruz. Bitmek üzere olan misafirhane binasıyla birlikte mühendislik fakültesi için bina yapımına başlanacak.”
 
Arkeoloji çalışmalar açısında üniversitenin iyi bir noktada olduğunu belirten Doğru, “ Bu yıl öğrenci almayı planlıyoruz. Öğretmenlerimizin arkeoloji olarak yaptıkları çalışmaları sergilemeyi ve bundan istifade etmeyi planlıyoruz. Yine yaptığımız protokoller doğrultusunda üniversitenin çevre düzenlenmesini yaparak her tarafın yeşil olması için boyları daha büyük olan 100 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. “  dedi.
 
Doğru devamla, “Yine üniversite 400 araçlı katlı otopark, 4 bin 800 metre kare atölye, 25 bin metre kare meslek yüksek okulu, 15 bin metrekarede yemekhane, kafeterya, depremden etkilenen Tatvan’daki 10 bin metrekarede bulunan binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesi, merkezi ısıtma sistemi çalışmalarını bitirmeyi planladık. Bununla beraber öğrencilerin sportif faaliyetlerini gidermeleri için futbol sahası, atletizm ve voleybol gibi sahaların yapımı, merkezi derslikler ve diğer binalarda sonradan ortaya çıkan eksiklerin projelendirerek bitirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 
Eğitim kalitesinin hem bölge, hem ülke hem de yurt dışında yükseltilmesi için yapılan çalışmalara da değinen Doğru, “Üniversitemizde buluna merkezi dersliklerin tamamında akılı tahtaları yerleştirdik. Bunun yanında diğer tahtaları da mevcut olduğu gibi bıraktık. Yine bunun yanında 36 derslikte projektör sistemini kurduk. Bu yıl Türkiye de sadece birkaç üniversitede bulunan İSO-9001 kalite eğitim belgesini alacağız. Bu belgeyi tüm akademik alanlarımızda üniversite geneline almayı düşünüyoruz. Bu kalite belgesi hem eğitimde hem de yönetimde kaliteyi geliştiriyor. Aynı şekilde bir üniversitenin hem ülke içinde hem de ülke dışında prestij ve kalitesini yükseltiyor. Laboratuar akratasyonunu alarak bu yıl yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Yurt dışından da öğrenci kayıtlarını aldıklarına dikkat çeken Doğru, “Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında katıldığımız tanıtımlar, istikrarlı ve başarılı çalışmalar neticesinde yurt dışında yabancı uyruklu öğrenci kaydını alıyoruz. Şuan 63 yabancı uyruklu öğrencimiz eğitim görüyor. Aktif olarak üniversitemizin öğrenci sayısı 7 bin 96 kişidir.  Akademik personel sayımız 266, idari personel sayımız 247 iken, üniversitemiz de 8 profesör,  8 doçent, 69 yardımcı doçent ve 84 öğretim üyesiyle hizmet sunuyoruz. Aynı şekilde üniversite bünyesinde tarih ve biyoloji dallarında doktora veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Doğru, bürokratik engellerin olması ve yerel hizmet anlayışının olamayışından dolayı da birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını da ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)