BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş Bingöl ilinde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısında Rektör Baydaş, 2013 yılında gerçekleştirdikleri hedefleri ile 2014 yılı hedefleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

2013 yılında gerçekleştirdikleri hedefler ile ilgili bilgiler veren Rektör Baydaş, “Diş Hekimliği fakültemizin kuruluş süreci tamamlandı. Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nü resmen kurduk. Yeni kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde 160 öğrenci ile eğitime başladık. Uluslar arası Alevilik sempozyumu düzenledik. Bingöl Üniversitesi’ne yakışır bir sempozyum oldu. Sempozyumla ilgili Türkiye’nin her tarafından çok olumlu imajlar aldık ve bununla da gurur duyuyoruz.” dedi.

 

“Bingöl Üniversitesi’nde 835 kişi çalışıyor”
Üniversitede çalışan sayısı ile ilgili veriler sunan Baydaş, Bingöl Üniversitesinde toplamda 835 kişinin çalıştığını söyledi. Zaza Dili Edebiyatı ile Kürt Dili Edebiyatı bölümlerinde yüksek lisans mezunu verdiklerini aktaran Baydaş, “Zaza Dili Edebiyatı bölümü ile Kürt Dili Edebiyatı bölümüne lisans düzeyinde öğrenci aldık ve eğitime başladık. Öğrenci sayımız 9 bin civarına yaklaştı. Öğretim üyesi sayımız 135’e vardı. Toplam akademisyen sayımız 400’ü geçti. İdari personel sayımız 250’dir. Toplamda Bingöl Üniversitesi’nde 835 kişi çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

 

2014 yılı hedefi: 10 bin öğrenci
Bu yıl içerisindeki hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Baydaş, “Öğrenci sayımız 10 bini geçecek inşallah. Öğretim üyesi sayısını 150’ye, toplam akademisyen sayısını 450’nin üstüne ve idari personel sayısını 280’e çıkarmayı hedefliyoruz. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği , Gıda Mühendisliği bölümleri ile Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümüne öğrenci almayı hedefliyoruz.” dedi.

 

“Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi kuracağız”
Üniversite kampüsü içerisinde yapımı devam eden Kongre Merkezinin bu yıl Haziran ayında hazır olacağını aktaran Baydaş,”Bütün Meslek Yüksekokullarının eğitimini bir yerde görecekleri büyük bir binanın temeli bu yıl atılacak ve 2015 yılının sonunda teslimi yapılacak. Yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksinin inşaatına başlanılacak. Belediyeden bir sıkıntı çıkmazsa eski Çapakçur deresi civarında aldığımız 25 dönümlük bir araziye Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi kuracağız” şeklinde konuştu.

 

Termal tesisler açılıyor
Bingöl Ilıcalar bölgesinde ciddi manada termal suyun olduğunu söyleyen Baydaş, fakat bunun ekonomik olarak değerlendirilemediğini söyledi. Üniversite olarak öncülük yaptıklarını dile getiren Baydaş, “Biz belki Bingöl Üniversitesi olarak bir öncülük yaptık. Burada 40 yataklı bir tesisimiz var. 3 tane bayan havuzu ve 3 tane erkek havuzu olmak üzere 6 tane havuz var. Tesisin otel kısmı birkaç gün içerisinde hazır hale gelecek. Havuzlar kısmını ise yarından itibaren açıyoruz.” dedi.

 

Toplantının ardından soruları cevaplandıran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, son olarak gazetecilerle beraber yeni açılacak olan tesisleri gezdi. (Emrullah Araz / Nihat Kanat-İLKHA)