DİYARBAKIR - Son zamanlarda Hür Dava Partisi’ne yapılan çirkin saldırıları kınayan Diyarbakır HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Uçar, saldırıları nefretle kınayıp lanetledi.

Bu saldırıları yapanlara halkın 30 Mart seçimlerinde kendilerine gereken cevabı vereceğini belirten Uçar, “Halkımızla yaptığımız birçok görüşmede ve buluşmada halkımızın bize tavsiyeleri onlara karşılık vermememizdir ve halkımız bize diyor ki, biz seçimlerde onlara gerekli cevabı vereceğiz. Onları büyük bir hezimete uğratarak rezil ve rüsva edeceğiz.” dedi.

 ‘Hak Davanın taraftarları galip gelecektir’
İslam düşmanlarının taraftarlarının kazanmadıklarını ve hak davanın taraftarlarının kazandığını sözlerine ekleyen Uçar, “Tarih boyunca bütün peygamberler bu hak davanın mücadelesini İslam düşmanlarına karşı verirken İslam düşmanları tarafından taşlandılar, şehit edildiler, ülkelerinden çıkarıldılar ve muarızları onların davalarına karşı gelememişler ve bu davayı sürdürenler kazanmışlar ve bu hak davanın taraftarları her zaman galip gelmişlerdir ve gelecektirler.” Şeklinde konuştu.

 ‘Hiçbir saldırı HÜDAPAR’a engel olamaz’
Derin güçlerin HÜDAPAR’a engel olamayacağını dile getiren Uçar “Büyük İslam Âlimlerinden Şeyh’ul İslam İbni Teymiyenin güzel bir sözü vardır. ‘Biz cennetimizi gönlümüz de taşıyoruz, düşmanlarımız bize ne yapabilir ki, sürgün edilmemiz hicret, hapis edilmemiz bizim için bir mükâfattır, öldürülmemiz ise şehadettir’ ve bunlar ne yaparlarsa yapsınlar bizi bu işten alı koyamazlar. Bizde bunun farkındayız ki her zaman meyve veren ağaçlar taşlanıyor. Bu yüzden biz azim ve kesin karar ile bu yolda devam edeceğiz ve hiçbir saldırı, hiçbir iftira, hiçbir baskı ve hiçbir gözdağı bizi bu davadan alı koymayacak ve yıldıramayacaktır.” İfadelerini kulandı.

 “Bu saldırıların amacı Hür Dava Partisi’ni bu yolda vaz geçirmektir. Bu davaya kin kusmaktır. Ama bilsinler ki hiçbir zaman güneş üflemek ile sönmez, güneş balçıkla sıvanmaz HÜDA PAR’da bir güneş gibi doğmuştur ve yükselişe doğru gidiyor. Bu yüzden HÜDA PAR’ın güneşini ne BDP, ne de başkası söndüremez.” İfadelerini kaydetti.

 Uçar son olarak HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı olarak tüm İslam âleminin mevlit kandilini kutlayarak, mevlit kandilinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (Ömer Yasin Ergin / Ali Adiyaman - İLKHA)