HABER MRK- Merkezi Diyarbakır’da (Amed) bulunan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Mevlit Kandili münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımlayarak,  Muhammedi baharın, bütün İslam âlemine güzel günler getirmesi temennisinde bulunundu.
 
Tebrik mesajında, “Biz seni tüm âlemlere rahmet olarak gönderdik.” Ayeti hatırlatılarak, “Bütün insanlığın kurtuluşu için gönderilen İslam Peygamberi Hz Muhammed(sav)’in dünyaya teşrifinden önce, tüm yeryüzünü adeta manevi bir karanlık kaplamış ve tüm âlem, insanoğlunun zulüm vahşetinden adeta mateme bürünmüştü.” İfadelerine yer verildi.
 
Hz. Muhammed’in doğması ile bütün dünyada hüküm sürmekte olan cehalet ve küfür ateşinin söndüğü belirtilen tebrik mesajında,  Hz. Muhammed’in doğumuyla puta tapıcılık ve zulmün baskısının son bulduğu ifade edildi.
 
Tebrik mesajı daha sonra şu ifadeler ile devam edildi. “Karanlıklar içerisinde kalan insanlık onun teşrifiyle nura kavuşmuş, haksız yere canlara kıyılması sona erdirilmiş, zulüm bitmiş ve hayat bütün âlem-i zirruh için yaşanabilir bir hayata dönüşmüştür.”
 
Tebrik mesajında bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin doğumu ve peygamber olarak gönderilmesinin yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden biri olarak nitelendirildi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezinde yayımlanan tebrik mesajı daha sonra, “Dünya Müslümanlarının izzet bulması ve esaretten kurtuluşu; Hz. Muhammed(sav)’in yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini bir daha tesis etmekle mümkündür. İslam ümmeti, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hz. Muhammed(sav)’i her yönüyle özümsemedikçe ve onun öğretilerini yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de insanlık zulüm altında kıvranmaya devam edecektir.” İfadeleri ile devam etti.
 
Tebrik mesajıda Hz. Muhammedi baharın, bütün İslam âlemine güzel günler getirmesi temennisi edilerek, “Mevlid Kandili’nin İslam aleminin Muhammed(s.a.v)’in rengine boyanmasına, başta bölgemiz olmak üzere tüm İslam alemine huzur ve barışın getirmesine vesile olması dileği tüm kardeşlerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyoruz.” İfadeleri ile son buldu. (İLKHA)