BATMAN- Batmanda özel bir hastane tarafından “Öğretmenlerde ses ve boğaz problemleri” başlığı altında seminer verildi. Semineri hazırlayan ve sunan,  KBB (Kulak, Boğaz ve Burun) kliniği Op. Dr. Mustafa Özmen gelen dinleyicilere ses ve boğaz problemiyle ilgili çeşitli öneriler ve tavsiyeler verdi.

 

Op. Dr. Mustafa Özmen verdiği seminerle ilgili bilgi vererek, “ Seminerimiz öğretmenlerimizin çok sık gördüğü, daha doğrusu öğretmenlerde çok sık gördüğümüz boğaz ve ses problemiyle ilgilidir. Malumunuz bu hasta grubu yâda bu sosyal grup sesiyle mesleğini yapıyor. Sesi olmadan herhangi bir şey sağlayamaz, işini düzgün yapamaz. Dolayısıyla bu hastalarda sesin ve boğazın kalitesini kaliteli kullanmak çok önemlidir. Bizim poliklinik şartlarında hastanedeki muayene şartlarında sık gözlemlediğimiz bir şey, öğretmenlerde boğaz ve ses problemi toplumun diğer kesimine göre daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Özmen, bu seminerin hem kendilerinin hem de öğretmenlerin isteği üzerine düzenlediklerini belirterek, “ Dolayısıyla hem bu gördüğümüz yatkınlık üzerine hem de öğretmenlerden gelen talep üzerine öğretmenlere bu tarz bir seminer vermek ihtiyacı hissettik. Ses teli ve boğazlarına zarar verecek şeyleri öğretmek, onlarla ilgili genel bir bilgi vermek ve yaşamlarının diğer geri kalanında sağlıklı bir şekilde seslerini kullanmaya bir nebze olsun amacımız yardımcı olmaktır. Yani bu daha öncede yapılmış bir seminer, 2007 yılında gene yapmıştık. Çok faydalı da olmuştu ve çok olumlu tepkilerde almıştık. Tekrar uygun ortam oluştu ve yeniden bu tür seminer vermeye karar verdik. Katılımcılarımız sadece öğretmenlerdir, aslında bu daha çok meslek grubu olabilir ama öğretmenler tabi ki daha çok ön plan grubu olduğu için ve daha çok sesle ilgili sorunlar yaşadığı için ilk etapta böyle bir şey yaptık” şeklinde konuştu.

 

Seminer, daha sonra katılımcılardan gelen soru ve cevap şeklinde sona erdi. (Yasir Oğuz-İLKHA)