GAZİANTEP - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan, yaptığı basın açıklaması ile partilerinin Cizre ve Muradiye ilçe teşkilatlarına PKK’liler tarafından düzenlenen taşlı ve Molotoflu saldırıları kınadı.
 
Son zamanlarda bölgede oluşan olumlu ortamı bozmaya ve gelişen huzur ortamını yıkmaya çalışan çetelerin, masum ve sivil halka karşı sindirme amaçlı saldırdıklarını ifade eden Özaslan, “Menfur saldırılar, fikri olarak halka bir şey veremeyen ideolojik yapının düştüğü acziyetin bir tezahürüdür.” dedi.
 
“PKK ve BDP’nin desteği ile bölge halkını çeteci yaklaşım ve saldırılar ile dizayn etmek için başarıyı şiddette görenler, asla başarıya ulaşamazlar.” diyen Özaslan, “Her fırsatta bölge halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetin çok yakında hüsrana uğrayacağını, tek tipçi zihniyet dayatmalarının bölge halkı tarafından kabul görmeyeceğini bu çetelerin bilmesi gerekir. Bütün dünyada tedavülden kalkmış Marksist, Leninist ideoloji ve stalinist baskıcı zorba tek tip parti anlayışının bölgemizde de uygulanabilmesi ve hayat bulmasını imkan yoktur.” dedi.
 
Yetkilileri göreve davet eden Özaslan, “Güvenlik güçlerinin bu saldırgan faillere karşı hiçbir somut adım atmaması ve bu durumun yıllardır devam etmesi komplocu karanlık güçlerin işbirliğinin algısını bizde oluşturmuştur. Hür Dava Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak bu saldırıları yapan faillerin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz.” diye konuştu. (Bekir Aslan-İLKHA)