BİNGÖL - 10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihinin, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlandığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, mesajında basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, Gazeteciliğin özellikle fedakârlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.

 

Atalay, yerel yönetim ve merkezi yönetimle milletin arasında çok önemli bir köprü görevi gören basının, katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi.

 

Gazetecilerin, halk adına çok kutsal bir görev üstlendiklerini ve bu görevi icra ederken de çok kez zorluklarla karşılaştıklarını belirten Atalay, mesajında şunları kaydetti:

 

“Toplumun bilgilendirilmesi, ışık tutulması, ülke menfaatine yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan, tüm basın çalışanlarının bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum. Basın mensupları, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, kamuoyunun tarafsız haber ve bilgi akışı ihtiyacının giderilmesi konusunda çok önemli toplumsal bir görevi yerine getirmektedirler. Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı olmadan haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde objektif haberler ile halkın bilgilendirilmesini sağlayan, diğer bir taraftan da vatandaşların talep ve beklentilerini dile getiren fedakarca icra edilen bir meslektir. Gerek yerel, gerekse de ulusal basında ilimizde görev yapan basın çalışanlarının, ilimizi en iyi şekilde ülkemize ve dünyaya tanıtacaklarından şüphem yoktur. Basınımızın geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu konulara gerekli duyarlılığı göstereceğine ve basının evrensel çalışma ilkelerinden vazgeçmeyeceğine inanıyorum. Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensupları desteklenmeli ve onlara en iyi çalışma koşulları sağlanması gerektiği kanaatindeyim. Bu vesileyle Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edilen bu günde basın mensubu değerli arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum.” (Nihat Kanat-İLKHA)