VAN- Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremler 4. yılına girdi. Depremlerde hasar gören binlerce binanın yıkımı ise hala devam ediyor.

 

Bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi Eski Valilik karşısında yer alan 3 katlı binanın yıkım çalışmalarına başlandı.

 

Geçtiğimiz aylarda da hizmet veren ve hasar durumu öğrenilemeyen 3 katlı binanın bugüne kadar neden boşaltılmadığı merak edilirken bugün sabah saatlerinde yıkımına başlanan üç katlı binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

 

Konuyla ilgili olarak bilgi veren, yıkım çalışması yürüten firma yetkilisi Esat Yılmaz, çalışmaların bugün başladığını belirterek, bir hafta içerinde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Öte yandan Van Valiliği ile Van İl Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)’ın geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında orta hasarlı binaların 23 Ekim 2013 tarihine kadar güçlendirilmemesi halinde yıktırılacağı belirtilmiş ancak geçen zaman içerisinde herhangi bir girişimde bulunulmamıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)