İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili görevinden Bakırköy Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz, HSYK`dan aldığı iznin ardından hakkındaki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Yazılı açıklama için odasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Savcı Öz, hakkındaki iddiaları yalanlarken, Başbakan Erdoğan`ın kendisine yüksek yargı kökenli 2 kişiyi gönderdiğini ileri sürdü.
 
Odasına aldığı basın mensupları arasında bulunan sivil polisleri dışarı çıkaran Savcı Öz, basında yer alan 22 kez yurt dışına çıktığı yönündeki iddiaları yalanlayarak bazı gazetelerde çıkan haberlere ilişkin ise suç duyurusu ile tekzip metni hazırladığını kaydetti.
 
Yarın Bakırköy`deki adliyede yeni görevine başlayacağını söyleyen Savcı Öz, eşyalarını toplamaya gerek duymadığını, geçici bir atama olduğunu düşünüyorum ve geri geleceğini ifade etti.
 
Savcı Öz`ün dağıttığı 3 sayfalık yazılı açıklamada, "Yüksek yargı kökenli olan saygı duyduğum 2 kişi bizzat sayın başbakan tarafından bana gönderilmiştir. Başbakan tarafından gönderilen yüksek yargı kökenli bu 2 kişiyle Bursa`da görüştüm. Bu görüşmede, Sayın Başbakan`ın bana çok kızgın olduğunu, hakkımda ağır laflar ettiğini, bir mektup yazarak kendisinden özür dilemem gerektiğini, hükümete yönelik soruşturmaların derhal durdurulmasını, aksi takdirde zarar göreceğimi ve bunun sonuçlarının benim için ağır olacağını, emniyete neden gittiğimi bunun herkesi çok kızdırdığını söylediler." ifadeleri dikkat çekti.