BİNGÖL- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanarak 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısından itibaren başlatılması hedeflenen "Okul Sütü Programı" çerçevesinde TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de resmi ve özel anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren başlamak üzere 2 Eğitim öğretim yılı süresince Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün yeniden uygulanacaktır. 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü verilecek uygulama kapsamında, okul sütü dağıtımı yapılacak Anasınıfı ve ilkokul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında yapılan toplantıda okul müdürleri bilgilendirildi.

 

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı’nın amacı, ilköğretim öğrencilerine süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamaktır.’’dedi.

 

Sarı, ‘’Okul Sütü Programı çerçevesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren başlamak üzere 2 eğitim öğretim yılı süresince Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün, tüm ilkokul öğrencisine haftada üç gün 200 mililitrelik uzun ömürlü kutu süt dağıtılacaktır. Program özel okullar da dahil olmak üzere Anasınıfları, 1,2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsayacaktır. Süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocukları düzenli süt içmeye özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere eğitici etkinlikler düzenlenecektir. Öğretmenler ve ebeveynler için de çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının nasıl kazandırılabileceğine ilişkin eğitim çalışmaları, Okul Sütü Programı boyunca sürecektir.’’diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)