MERSİN - Tarsus Erdemli İnsanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen “Kuran’da Aile”  konulu konferansta toplumlardaki aile anlayışının çöktüğü vurgusu yapıldı.
 
Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde saat:19.00’da Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Erdemli İnsanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Alinç yaptı.
 
Alinç, dernek olarak faaliyet alanları hakkında bilgi verirken, amaçlarının toplumun ıslahı olduklarını belirtti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan, yeryüzünde bu kadar bozgunculuğun olmasının sebebi aile anlayışının çökmesinden kaynaklandığını belirtti.
 
Kayan, “Tüm zamanların yegan yönetimi İslam’dır. İslami ailenin diğer ailelerinden farklı kılan sebepler vardır. Bunlardan birincisi, İslam’da evlilik karşılıklı olarak şahitler huzurunda evetle başlar. İkincisi İslam’da ailenin başlangıç yeri cennettir. Hz. Adem ve Hz. Havva’nın evliliği cennette başlamıştır. Eğer dünyevi sefahate dalmaz isek bu dünyada ki evlilik cennette devam edecektir. Üçüncüsü, evlilikte bir ikin iki oluyoruz. Eğer bu iki kişinin üçüncüsü Allah ise bu aileye hiç kimse zarar veremez. Ama üçüncüleri Allah olmayan bir aileden hayır yoktur. Bu yüzden evlilikte, ailemizde her zaman bir üçüncümüz Allah olmalıdır.” şeklinde konuştu.
 
Program yapılan konuşmalardan sonra Ramazan Kayan’a verilen teşekkür plaketinden sonra sona erdi.
 
(A. Hakim Kurt-İLKHA)