BATMAN –Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde çalışan 15 taşeron işçisi, işten çıkartıldıklarını öne sürerek Batman Demokrasi Platformu’nun desteğiyle basın açıklaması yaptı.

 

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde saat 12.30’da yapılan basın açıklamasını işten çıkarılan güvenlik görevlisi M.Akif Can okudu.

 

Hükümetin bu ülkeyi taşeron cumhuriyeti haline getirdiğini ileri süren Can, “Taşeron işçi çalıştırmanın temel amacının güvencesiz, kuralsız, esnaek, ucuz iş gücünü kamuya ve sermaye gruplarına sağlamaktır. Kamu ve özel sektörde taşeron firmalara bağlı olarak çalışan işçi sayısının her yıl artış gösterdiği gerçeğini ortaya koymuştur. 2002 yılında yüzbinlerce ifade edilen bu sayının 2011 yılına gelindiğinde milyonlarla ifade edildiği görülmektedir. Taşeronlaştırmanın temel amacı, güvencesiz ve iş gücü oluşturmanın yanı sıra örgütsüz ve sendikasız çalışma modelini hayata geçirmektir. Bu şekilde istediği kişi ya da kişileri istediği zaman tasarruf tedbirleri igib gerekçelerle tazminatsız işsiz bırakmaktır.” dedi.

 

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde 5 yıldır çalışan 15 taşeron firma çalışanının görevine son verildiğini belirten Can, “Oysaki söz konusu gerekçelerle bizleri işsiz bırakan yöneticiler, hizmet ürettiğimiz yerlerde 1. derece akrabalarına aynı statüde istihdam sağlamışlardır. Bu durum tasarruf tedbirleri bahane edilerek kadrolaşmanın önünün açıldığı akla getirmektedir. Kurumlarda yaşanan bu tür mağduriyetlerin asıl sebeplerinden biri de kafa kol ilişkileri ve adam kayırmacılıktır. Bizleri işsiz bırakanların asıl gayesinin tasarruf tedbirleri olmadığı gerçeği aşikârdır. Bizim temel talebimiz yıllardır emek verdiğimiz kurumumuzdaki işlerimize geri dönüşümüzün sağlanmasıdır.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)