DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi sakinleri, sıkıntılar içinde bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek yetkililerin hiçbir konuda kendilerine yardım etmediklerini iddia ettiler.

 

Belediyenin hiçbir konuda kendilerine yardım etmediğini ifade eden mahalle sakinleri, seçimler yaklaşınca herkesin gelip oy istediğini ve her konuda yardım edeceğiz dediklerini belirterek, seçimden sonra ise kimsenin selam bile vermediğini ifade ettiler.

 

Mahallenin yollarından evin çatılarına kadar her türlü sıkıntıyı çekerek adeta mülteciler gibi bir hayat yaşadıkları görülen mahalleli, BDP’li belediyeye de adeta isyan etti.

 

“Belediye bu mahalleye önem vermiyor”
Mahallenin BDP’li belediye tarafından önemsenmediğini ifade eden mahalle sakinlerinden Ahmet Türk, “Burası resmen terk edilmiş. Uyuşturucu kullanıcıları buraları mesken edinmiş. Herhangi bir olay olduğunda polisi aramamıza rağmen gelmiyorlar. Su borularımız patlıyor ama kimse gelip ilgilenmiyor. Elektrik direklerinin tadilatı 4 sene önce bitmiş ama halen de bu mahalleye elektrik verilmiyor. Evler harabeye dönmüş durumda.” dedi.

 

“Oy zamanı kapımıza gelip oy istiyorlar ama seçimden sonra kimsenin sesi çıkmıyor”
Belediyenin, 'buradaki evleri yıkıp sizi başka yerlere yerleştireceğiz' dediklerini belirten Türk, “Buradaki halk garibandır, 3 kuruş maaş aldıkları için evlerini tamir edemiyorlar. Herkes burada mağdurdur. Koskoca mahalle için ufacık demirden bir çöp tenekesi bırakılmış. Geçenlerde komşumun bir cenazesi oldu ama yolların kötü olmasından dolayı ambulans cenazeyi almaya gelemedi. Başka bir komşumun evi yandı ama itfaiye gelip söndüremedi ev yanıp kül oldu. Oy zamanı olunca hepsi birden gelip tamam bir şeyler yapacağız diyorlar ve buradaki fakir halkı kandırıp oylarını alıyorlar. Ancak hizmete gelince hiç bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

 

“Belediye seçim zamanı geliyor ama ondan sonra ses seda yok”
Evlerinin harabeye dönmesine rağmen bırakıp gidemediklerini ifade eden Davut Tatarkan, “Kendi paramızla almışız bu evleri. Ya buraya bir çözüm bulsunlar ya da yıkımı gerçekleştirip bizi başka yerlere yerleştirsinler. Sularımız sürekli kesiliyor, borular patlıyor, elektriğimiz yıllardır yok. Millet burada mağdurdur ama belediye bir türlü gelmiyor. Seçim zamanı geliyor ama onun dışında hiç kimse gelmiyor biz kendi imkânımızla burada duruyoruz. Yaklaşık 2 3 yıldır elektriğimiz yok. Kendi paramızla kablo alıp elektrik çekiyoruz. Kaç defa DEDAŞ’ı aradık ama gelmediler. Gelsinler görsünler buranın halini insanlar burada mağdurdur.” şeklinde konuştu.

 

“Biz bu seçimde kimseye oy vermeyeceğiz”
Seçim zamanı gelip şunu yapacağız bunu yapacağız diyorlar ama seçimden sora herkes kabuğuna çekilip kopardığı paraları yiyor.

 

Kimsenin kendileri ile ilgilenmediğinden dolayı seçimde oy vermeyeceklerini ifade eden Hatun Türk, “Tüm mahalleli perişan bir durumda. Evlerimizi onaramıyoruz, Belediye ise kendine çalışmaktan başka bir şey yapmıyor, gelip evlerimizi onarsın. Yıkılmış ya da harabeye dönmüş evlerin içi içkici ve esrarkeşlerle dolu. Hırsızların korkusundan evlerimizi boş bırakıp dışarı çıkamıyoruz. Elektriklerimiz yok kimse gelip ilgilenmiyor. Çöpleri toplamadıklarından dolayı mağdur oluyoruz. Cenazemiz oldu ama yolların bozuk olmasından dolayı ambulans gelip götüremedi.” Şeklinde konuştu.

 

“Devlete bu eziyeti çekelim diye mi vergi veriyoruz?”
Belediyenin hiçbir şey yapmadığını ifade eden Ahmet Türk de, devlete bu eziyeti çekelim diye mi vergi veriyoruz diyerek tepkisini dile getirdi. Türk, “Belediye hiçbir şey yapmıyor. Yol, kaldırım, elektrik, su kısacası hiçbir şey yapmıyor. Bu mahalle fakirdir kimse bu fakirlere bakmıyor. Ne Vali ne de Belediye hiç kimseden bir hizmet görmedik. Mahalle sakinleri olarak 40 yıldır perişan bir durumdayız.” dedi.

 

Her türlü konuda sıkıntıları olduğu görülen mahalle sakinleri son olarak, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)