VAN- Rahmet Eli Gıda Bankası Van’ın 28 mahallesinde eş zamanlı olarak başlattığı yardım çalışmaları ile bir günde 300 muhtaç aileye yardımda bulundu.
Aralarında Suriyeli ve Afganistanlı göçmenlerin de bulunduğu ailelere yardımlarını birinci elden ulaştıran Rahmet Eli Gıda Bankası üye ve gönüllüleri, Ocak ayı içerisinde 350 aileye yardımda bulunacaklarını belirttiler.
Rahmet Eli’den 28 mahallede eş zamanlı yardım çalışması
Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası Muhtaç Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, 28 mahallede 80 gönüllüden ve oluşan 40 ekiple yardım çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, Pazar günü başlattıkları çalışmalar kapsamında 300 muhtaç aileye yardım ulaştırdıklarını ay sonuna kadar ise bu sayıyı 350’ye tamamlayacaklarını söyledi.
“Elimizden geldiği kadar daha çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz”
Rahmet Eli Gıda Bankası gönüllülerinden Adem Yıldırım, kendilerinin 19 aileye ulaştıklarını belirterek, “Bizim gibi çalışan 39 ekibimiz daha var. Bizlerin ulaştığı aileler arasında Afganistan ve Suriye’den gelen mülteciler de var. Elhamdülillah ailelerimiz yaptığımız çalışmalardan memnundurlar. Dualarını alıyoruz. Bu bizim için her şeyden daha önemlidir. Rabbim yardımcıları olsun elimizden geldiği kadar daha çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.
Ellerinden geldiğince daha çok aileye ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen gönüllü Adem Yıldırım ise, genelde ailelerin olumlu tepkileri ve dualarıyla karşılaştıklarını belirtti. Yıldırım,“Allah yardımcımız olsun yardım eden herkesten Allah razı olsun!” diye konuştu.
Kendilerine yardım ulaşan muhtaç aileler de Rahmeteli Gıda Bankası’na teşekkür ederek hayır duasında bulundular.
“Rahmeteli düzenli olarak bize yardım getiriyor”
Durumlarının iyi olmadığını ve Rahmeteli Gıda Bankası dışında kimsenin kendilerine yardımda bulunmadığını belirten Abdulhadi Kutluk, “Durumumuz hiç iyi değil. Ben kiradayım ve hastayım nefes darlığım var. 8 nüfusa bakıyorum ve çalışanım yok. Bende rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum. Aylık 250 lira kira parası veriyorum. Rahmeteli düzenli olarak bize yardım getiriyor. Ellerinde geleni yapıyorlar. Ancak yetmiyor yaz geldiğinde beni buradan da çıkaracaklar.” şeklinde konuştu.
Ev hanımı Zekiye Kutluk ise göçebe olduklarını hatırlatarak, “Hiçbir gelirimiz yok altı çocuğum var eşim hastadır. Rahmeteli dışında kimse bizlere yardım etmiyor. Allah onlardan razı olsun. Biz 90’lı yıllarda köyümüzden göç ettik. Burada kiraya düştük. Durumumuz iyi değil ne maaşımız var ne de gelirimiz var. Talebimiz, ellerinde çok daha geniş imkânlar olan yetkililerin bizleri de görmeleridir.” diye konuştu.(Murat Dalgın-İLKHA)