BATMAN - Saadet Partisi Batman Teşkilatı "Aday Tanıtım Toplantısı" düzenleyerek adaylarını açıkladı. Sofra Lokantası'nda saat 12.30'da yapılan yemekli basın toplantısına SP il, ilçe başkanları, adaylar ve partililer katıldı.

 

Seçim eşit ve adil koşullarda yapılmıyor
"Aday Tanıtım Toplantısı"nda ilk olarak söz alan İl Başkanı Mehmet Fırat, seçimlerin eşit ve adil koşullarda yapılmadığına dikkat çekerek, "Başta Türkiye'deki yanlı görsel yayın organları ve taraflı basın, bu ülkede 73 siyasi parti olmasına rağmen AKP-CHP-MHP ve BDP'nin dışında hiçbir siyasi partinin haberini yayınlamamaktadır ve adeta cezalandırmaktadır. Adaletsiz bir seçim sistemi ile girilen bu seçimlere, hazineden her türlü yardımı alarak devlet TV'lerini kendi malları imiş gibi kullanan bu partilere inşallah halkımız 30 Martta gerekli cevabı sandıkta verecektir." dedi.

 

3 dönemdir Batman yerelde beklenen hizmeti alamamıştır
3 dönemdir, gelirlerde kat kat artmasına ve yerel yönetimlerdeki yetkiler genişlemesine rağmen Batman'ın beklenen hizmeti alamadığını belirten Fırat, "6 ayda bir kaldırımlar yerinden sökülmüş, kırmızı parkeler siyaha dönüştürülmüş, yanlış imar ve çarpık kentleşmeye verilen ruhsatlarla Batman nefes alamaz bir kente bürünürken, yaz aylarında Batman'ın büyük bir bölümü susuzluktan Kerbelaya dönüştürülmektedir. Bu Makus talih Batmanın kaderi değil ve olamaz." şeklinde konuştu.

 

SP Batman adayları:
Fırat son olarak adaylarını açıkladı. Buna göre:
Batman Merkez: Ahmet Çiftçi (Beşiri Eski Belediye Başkanı)
Sason Yücebağ Beldesi: Atilla Çetinkaya
Gercüş Kayapınar Beldesi: İsmail Koruyan
Merkez Balpınar Beldesi: Mehmet Zeki Işık

 

Fırat açıklamasında ilçelerin adaylarını daha sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.  (Veysi Demir, M.Fatih Akgül - İLKHA)