ADANA - Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Adana İl Başkanlığı partilerinin Cizre ve Muradiye İlçe Teşkilatlarına PKK-BDP yandaşları tarafından düzenlenen taşlı ve molotoflu saldırıları kınadı.
 
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz tarafından okunan basın açıklamasında, "Cizre`de parti tanıtımı kapsamında broşür dağıtırken PKK ve BDP`li guruplar tarafından molotoflu ve taşlı saldırıya maruz kaldıkları, ayrıca Van Muradiye HÜDA PAR İlçe Teşkilatı da yine aynı grup tarafından taşlı saldırıya uğradı." denildi.
 
Bu saldırının ilk olmadığı gibi son da olmayacak gibi göründüğünü ifade eden Yavuz, "PKK ve BDP`nin HÜDA PAR`a yapılan menfur saldırıları stratejiye dönüştürdüğü anlaşılmaktadır. Menfur saldırılar, fikri olarak halka bir şey veremeyen PKK ve BDP`nin düştüğü acziyetin bir tezahürüdür." dedi.
 
Yavuz ayrıca, "Halkımızın HÜDA PAR a gösterdiği teveccühün neticesi olarak ruh hallerinin bozulduğu, hırçınlaştıkları, sağlıklı karar alamadıkları ve alamayacakları anlaşılmaktadır. Bu tavırlarının Müslüman Kürt halkımız tarafından ibretle izlendiğini dahi görememekte, düşünememekte hatta umursamamaktalar. Ayrıca bu saldırgan tutumları seçimlerde kaybetme korkularının bir yansımasıdır. Saldırgan tutum ve davranışları kendilerine bir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir." ifadelerine yer verdi.
 
Müslüman Kürt halkının huzur, barış, kardeşlik, hürriyet ve adalet istediğini belirten Yavuz, "Bu menfur saldırıların neresinde huzur, barış, kardeşlik, hürriyet ve adalet vardır. Ayrıca güvenlik güçlerinin bu saldırgan faillere karşı hiçbir somut adım atmaması ve bu durumun yıllardır devam etmesi komplocu karanlık güçlerin işbirliğinin algısını oluşturmuştur." diye konuştu.
 
"Şer güçler, ne yaparlarsa yapsınlar Müslüman Kürt halkı bunların bütün tezgah ve oyunlarını bozmaya güç yetirecek ve yaptıklarının hesabını sandıkta kendilerine soracaktır." diyen Yavuz, "Son olarak yapılan bu menfur saldırıyı lanetliyor, saldırıya uğrayan kardeşlerimize geçmiş olsun diyor ve yapılan bu provokasyonlara karşı sabır, azim ve basiretlerini devam ettirmelerini tavsiye ediyoruz." sözleriyle açıklamasına son verdi. (Yunus Emre - İLKHA)