*ELAZIĞ- Elazığ`da Faaliyet gösteren Yeni İhya Der, Türkiye genelinde Mustazaf Der`in başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği"ne destek ve Şeyh Said ile 47 arkadaşının kabirlerinin ortaya çıkarılması amacıyla bir imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeni İhya Der Geçici Yönetim Kurulu Başkanı A. Celil Demir, "Bölgemizin yetiştirdiği şahsiyetli Âlimlerden Şeyh Said ve arkadaşlarının idamıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılması ve kabir yerlerinin ortaya çıkarılıp ziyarete açılması gerektiğine inanıyoruz. Biz bu nedenle imza kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Ülkemizin yıllardır kanayan yarası olan başörtüsünün eğitim ve hayatın her alanında serbest bırakılmasını Müslüman halkın bu konudaki taleplerinin yetkililer tarafından mutlaka dikkate alınması ve bu soruna kökten bir çözüm getirilmesi için bu kampanyayı başlattık." şeklinde konuştu.

"Bu anlamda Müslüman halkımızı bilinçlendirmek ve duyarlı hale getirmek için derneğimiz ve derneğimize bağlı temsilciliklerimizde seminerler verdik" diyen Demir şunları kaydetti: "Kadın komisyonunda görevli üyelerimiz mahallelerde evleri bire bir ziyaret ederek konunun önemini anlatmaya devam etmektedirler. Ayrıca 50 bin Tesettür ve Okuma Hakkımız broşürü bastırılarak dağıtılmaya başlandı. Mehmet Göktaş hocamızın Örtünme Çağrısı kitabından 2 bin adet dağıtılmaya başlandı."

Postane Meydanı`nda 12 Ağustos Cuma günü itibariyle 7 gün süreyle stant açılıp imza kampanyası başlattıklarını söylen Demir, "Bu kapsamda Elazığ`daki STK`ları da ziyaret edilerek destekleri istedik. Kampanya ya halkın yoğun ilgi gösterdiği görülüyor. 9 Eylül Cuma günü, Sabiha Ateş Alpat hanımefendinin vereceği konferansla kampanyamız sona ermiş olacak. Sonuç olarak çıkarılan tüm engellemelere rağmen imza kampanyamız başarılı bir şekilde devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Ebubekir Alkan-İLKHAğ