ALMANYA - 5 Tır dolusu binlerce kitabın okuyucusu ile buluşacağı Duisburg Kitap Fuarına Türkiye`den 50 Almanya`dan ise 13 Yayınevi`nin katıldığı belirtilirken, Fuarı`ın 5 Ocak tarihine kadar her gün 11.30 ila 21.30 saatleri arasında Kitapseverlerin hizmetinde olacağı öğrenildi.

Fuar organizatörlerinden Ahmet Turunç yaptığı açıklamada, geniş bir yazar kadrosunun bu yıl Fuara katılacağını ifade ederek konferansların düzenleneceğini ve yazarların kitap imza günlerinin olduğunu söyledi. Rehber Tv`nin de tanıtım standı açtığı Fuara Dua yayıncılıktan Yazar Mehmet Ali Gönül katılırken Avrupa Yetim-Der ve Elegant Design`de ziyaretçilere tanıtımlarını yapıyorlar. Edinilen bilgiye göre Duisburg Kitap Fuarını geçtiğimiz yıl 100 bin`in üzerinde kişi ziyaret ederken bu dönem 5 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak olan Fuara daha fazla ziyaretçi olması bekleniyor.

"Fuarlar aracılığıyla insanlarımız kitap ihtiyaçlarını karşılıyor"

İslami yayınevlerinin yoğunlukta olduğu Fuar`da kitaplarını imzalayan Dua yayıncılık yazarlarından Mehmet Ali Gönül geleneksel hale gelen Duisburg Kitap Fuarının, Avurpa`da yaşayan Türkiyelilerin kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir organizasyon olduğunu söyledi.

Mannheim Kitap Fuarından sonra Duisburg Kitap Fuarına da katılan Gönül, "Avrupa da yaşayanlar, Türkiyeli olanlar veya başka memleketlerden olanlar genellikle böylesi kültürel faaliyetler içerisinde kendi kültürlerine, değerlerine inançlarına sahip çıkmayı bu tür yerlerden beslenerek yapmaya çalışıyorlar. Burada Avrupa da bulunan kardeşlerimizin kendi aileleri ve çocuklarına yarar sağlamaları adına bu tür fuarları ziyaret etmeleri faydalanmaları buralardan bir şekilde maneviyatlarını tatmin etmeleri bir ihtiyaç haline gelmiştir." dedi.

Son yıllarda Dua yayıncılık olarak fuarlara katıldıkları bilgisini aktaran Gönül, "Kaç yıldır bu fuarlara katılıyorum buralardan edindiğim intiba, herkesin kendi ihtiyaçlarına göre davrandığı ve buralardan faydalandıkları ihtiyaçlarını giderdikleridir." İfadelerini kullandı.

"Bütün kitaplar bir tek kitabı anlamak için okunmalıdır"

Fuara katılan yazarlardan Senai Demirci, Avrupa için kitap fuarlarının bir ümit olduğunu belirterek,"Bu ümidi şu an buradaki gürültüden uğultudan telaştan okuyabiliyoruz rahatlıkla. Benim için de bu kitap fuarına gelmek buna şahitlik etmek güzel oldu. Umarım bu kitap fuarları kuşak kuşak devam eder. Şahsi kanaatim İslam kültürünü yerel ve dönemsel görgülerden sıyırıp İslam`ın Türklerin dini olma yanılgısından kurtarıp Avrupa`ya duru sade anlaşılır Allahın kitabına Rabbimizin üslubuna yakışır biçimde takdim etmek. İnşallah bunu başarırız." değerlendirmesinde bulundu.
Kitap okuyanları gördükçe varlığın daha anlamlı olduğuna şahitlik ettiğini söyleyen Demirci, son olarak, "Bütün kitaplar bir tek kitabı anlamak içindir. Buraya gelen kardeşlerimizin bütün telaşları hem yazar hem okuyucu olarak bu kitabı anlamaya yönelik olsun diye dua ediyorum." şeklinde konuştu. (Hamza Korkut - İLKHA)
 
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 İleri >>