İSTANBUL-İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformunun birlikte başlattığı "Gazze`ye İlaç Ol" adlı kampanyayla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlendi.
İHH Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, şu an Gazze, Mısır ve Suriye`de kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, "Türkiye bunlara sahip çıkmalı" dedi.

Gazze`de çocuklar ölüyor!
Gazze, Mısır, Suriye ve daha birçok İslam beldesinde kan ve gözyaşı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunların hepsi bir umutla Türkiye`ye gözlerini dikmiş durumdalar. Hem tarihi bağlılıklarımız, hem de şu andaki mevcut durum onları sahiplenmemizi gerektiriyor. Türkiye`de gerçekten güçlü bir irade bu mağdurlara her türlü yardımı yapmak istiyor. Ama İslam coğrafyasına saldıran Siyonizm ve neocanlar, Mısır, Suriye ve Filistin`de yaptıklarını Türkiye`de de yapmak istiyorlar. Buralarda yapılan zulümler nereyi vuruyor! Gazze`yi vuruyor. Şu anda kaç gündür uğraştığımız bu konuları bırakıp ta Gazze`de katledilen çocukların dertleriyle ilgilenseydik dahamı kötü olurdu!" diye konuştu.

Liberman`a cevap!
Lieberman`ın İHH için söylediği "İsrail için bir tehdit" sözlerini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
Evet, çünkü ahlaksızsınız. Sen Gazze`de yaşıyor olsaydın biz yine de senin çocuğuna, karına, annene ilaç veririz. Ama sen yardım yapılacak tüm yolları kapattın. Hitler`sin sen. Sen ve senin bağlı olduğun kabine sessiz soykırım yaparak suç işliyorsunuz. Savaşta bile ilaç verilmez mi? Elektrikleri kestiniz, ilaç yardımına izin vermiyorsunuz. Peki, hastaneler nasıl işleyecek?" dedi.

İsrail İHH`yı terör listesine almak istiyor
İsrail ve neocanlar bunu yaparken bazılarının Filistin`e yardım edenleri terör listesine almaya çalıştığını ifaden Yıldırım, "Sizin yüzünüze baktığımızda elektrikten, ilaçtan yoksun çocukların yüzlerini görüyorum. Yeniden gemiler, konvoylar mı organize edilsin. İşgalci İsrail`i geçtik. Ya size ne oluyor? Hepiniz sessizsiniz. Çünkü İsrail ile el atından ilişkileriniz var. İsterseniz İsrail`e baskı yapabilir ama yapmıyorsunuz. Filistin`e yardım eden, Allah`ın yardımını da alacak. Mısır da Filistin de Suriye de özgür olacak. Buna katkıda bulunana da Allah hakkını verecektir" diye ifade etti.

Gazze`nin tüm sınırları 180 gündür kapalı
Bugün itibariyle yeni bir yardım kampanyası başlatmış olduklarını ifade eden Filistin Öğrenci Birliği Başkanı Kerim Al Asdal,"Bildiğiniz gibi Gazze`de abluka devam ediyor. Siyonist İsrail devleti uluslararası hukuku hiçe saymış durumdadır. Yine takip ettiğiniz gibi 180 gündür Gazze`ye ulaşan sınırlar kapalı durumdadır. Gazze`ye günlük olarak en fazla 6 saat elektrik veriliyor. Her türlü insani yardımın ulaşmadığını buradan beyan etmek isterim. Yiyecek, giyecek, inşaat malzemeleri ve bütün insani ihtiyaçlar Gazze`ye ulaşamamaktadır. Siyonistlerin Gazze üzerine bombalamaları devam etmekte ve durum gittikçe kötüye gidiyor. Havadan ve karadan her türlü saldırı ve bombalamalar devam etmekte. Gazze`de en büyük sıkıntılardan birisi de ilaç sıkıntısıdır. Zira gerek hastanelerde gerekse de eczanelerde ihtiyaç duyulan ilaçların % 65`inden fazlası tamamen tükenmiş durumdadır" diye konuştu.

Gazze`ye elimizden gelen tüm yarımı gösterelim

3 ay sürecek bir ilaç kampanyası başlattıklarını açıklayan Asdal, "Bütün kara sınırları kapalı olduğundan bu ilaçları başka bir şekilde içeri koymak zorundayız. Gazze`de yaşanan bu insanlık dramına seyirci kalamayız. Bu kampanya ile hangi ilaçlara ihtiyaç olduğunu ve hangi ilaçları götüreceğimiz önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağız. Yapılacak yardımların sağlıklı bir şekilde ulaşması için açılacak hesap numaralarını da önümüzdeki günlerde sizlere bildireceğiz. Bu kampanyayı STK`lar başta olmak üzere tüm duyarlı vatandaşlarla yürüteceğiz. Yüzbinlerce insanın mağdur ve mazlum olduğu Gazze halkı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye belirtti.

Yaşanan zulümler karşısında Filistin halkı tüm gücüyle direnecektir

Kampanyanın zamanlamasının çok önemli olduğunun belirten Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Muhammed Mşeniş,"Şu anda Gazze`de ve Filistin`de yaşananlar tahammül sınırlarını aşmış durumdadır. Altyapısı tamamen çökmüş. Bütün insani yardımlardan mahrum bırakılmış bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye halkı Gazze konusunda yapılacak yardımlar konusunda asla gözünü kırpmamıştır. Bedeli ne olursa olsun gereğini yapmıştır. Türkiye tarih boyunca da bu misyonunu sürdüre gelmiştir. Bizler de Filistin direnişine hep birlikte yardım etmeye devam edeceğiz. Asla onları yalnız bırakmayacağız. Yaşanan acılarında tek sorumlusu Siyonist İsrail değildir. Aynı zamanda onun yanında duran birçok dünya otoritesinin de bunda payı vardır. Şunu da belirtmek istiyorum ki, ne yaralarsa yapsınlar, zulmün derecesi ne olursa olsun Filistin ve Gazze asla boyun eğmeyecektir. Bizler de sivil halklar olarak onların bu kutsal davalarına yardım etmeye, destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
 
(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)