HABER MRK - Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 kişinin katledildiği katliamın 2. Yıldönümünde attığı tweetlerde "Hümanizm köpekliktir. Uludere'deki katırlara üzülün bence. Uludere olayının ikinci yıl dönümü kutlu olsun. Ölen katırlar sizden daha değerliydi" diye yazan TFF Hakemi Ümit Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Hakem Ümit Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat Erdem Canan, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı;


"Bu ülkede toplumsal barışın sağlanmasının önündeki en büyük engellerden biri de hiç kuşkusuz ırkçılıktır. Irkçı temsilin bu ülkede pek çok taraftar bulabildiği ise izahtan varestedir. Bunun en tipik güncel örneği Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hakemlik yapan Ümit Çınarlı'dır. Ümit Çınarlı Türkiye Futbol Federasyonu gibi toplumun yakından bildiği, takip ettiği bir kurumda hakem olarak görev yürütmektedir. Roboski Katliamı'nın ikinci yıldönümünde Ümit Çınarlı 27.12.2013 tarihinde resmi Twitter hesabında saat 23:58'de, 'Hümanizm köpekliktir! Uludere'deki katırlara üzülün bence', 'Uludere olayının ikinci yıldönümü kutlu olsun! Ölen katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu… 28 Aralık 2011' şeklinde ırkçı saikle yazarak bu ülkede etnik kimliğinden ötürü en başta Roboski'de ölen insanları ve ailelerini nihayetinde de Kürt halkını TCK md.216/2'de belirtildiği gibi alenen aşağılamıştır. TCK madde 216/2: 'Halkın bir kesimini, sosyal sınıf , ırk, din, mezhep ,cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılan kişi altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' şeklinde düzenlenmiştir. Madde metni ve gerekçesinden de açıkça anlaşılacağı üzere, şüpheli Ümit Çınarlı ırkçılık yaparak etnik kimliği sebebiyle halkın bir kesimini kanunda belirtildiği gibi alenen aşağılamış ve bunu sosyal medyada paylaşarak suç işlemiştir. Resen araştırılacak nedenler ile şüphelinin TCK md.216/2 ve eylemine uyan diğer maddelerden cezalandırılması için hakkında kovuşturma yapılmasına karar verilmesini saygıyla dilerim."