AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ensar Kulübü ve Rehberlik bölümü 4. Sınıf öğrencileri ortaklaşa ''Ekmek ve İsraf'' adlı konferans düzenlendi. Gerçekleştirilen konferansa Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Safa'nın katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Amfi Salonunda ''Ekmek ve İsraf'' Adlı bir sunum gerçekleşti. Program'a Üniversite hocaları ve öğrenciler katıldı.

Şiirle başlanan programa, Mustafa Safa israfın İslam'da haram olduğunu hatırlatarak, " Allah'ın bizi uyardığı bir fiildir. Saçıp savuranlar şeytanın kardeşi hükmine girer. Fakirlerin bizim kazandığımız aslında bizim kazanmamız bir şeyi değiştirmez onların hakkı bulunuyor bu şuur olmalıyız" dedi.
Safa daha sonra, " İsraf davranışta, düşüncede ve mal mülkte'te olur, eğer insan bunların farkına varmazsa Rabbe karşı nankörlük yapmış olur neticede de İsraf eden iflas eder" diye devam etti.

Program bitiminde Safa'ya teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca Ensar Kulübü tarafında aylık çıkan Hüküm Dergisi katılımcılara hediye edildi. (M. Emin Çetin - İLKHA)