ADANA - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürlüğünde 15 şube müdürü ve iki müdür yardımcısının görevden alındığıyla ilgili haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Vali Coş yaptığı açıklamada, bazı internet sitelerinde Adana Emniyet Müdürlüğünde, 17 Aralık operasyonundan sonra 15 şube müdürü ve iki müdür yardımcısının görevden alındığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Coş, "Haberlerde Terörle Mücadele Şube Müdürünün görevden alındığı yazılmış, oysa bu müdür 1.5 ay önce Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. Yerine ise Çevik Kuvvet Şube Müdürü getirildi. Haberde, Güvenlik Şube Müdürünün görevden alındığı yazılıyor. Böyle bir şey yok arkadaşımız görevinin başında. Son günlerde bu tür haberler yapmak moda oldu. Bizim rutin hizmetin daha iyi yürümesi için 2 aydır yapılan değişiklikleri, sanki operasyondan sonra yapılmış gibi göstermişler." dedi.

Vali Coş, Adana'daki görev değişikliklerini İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamasıyla bir ilişkisinin de olmadığını ifade ederek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. (Yunus Emre-İLKHA)