BİNGÖL- Rahmet ayı ramazan vesilesi ile İstanbul`dan hayırsever iş adamı 4 bin adet Risale-i Nur Külliyatından `Ramazan Risalesi`ni ücretsiz dağıtmak üzere Genç Der`e bağışta bulundu.

Bingöl`ün Genç ilçesinde faaliyet yürüten Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (Genç Der), eğitim faaliyetleri kapsamında, bir ilke daha imza attı.

Genç İlçe merkezinde bulunan tüm cami önlerinde Ramazan Risalesi dağıttıklarını ifade eden Genç Der eğitim Komisyonu Başkanı Ahmet Cana, dernek gönüllüleri tarafından 4 bin adet Ramazan Risalesi dağıttıklarını söyleyerek, "Risale`nin ebatı küçük ancak içinde Ramazan ayına ve Oruca ait çok anlamlı, faydalı bilgiler barındıran, bu risalede Ramazan ayında tutulan orucun, sosyal, bireysel, ailevi toplumsal, ekonomik hayatımıza olan katkılarını, faydalarını ve hikmetlerini asrın müceddidi Bediüzzaman Said -i Nursi`den öğreneceksiniz ve duyacaksınız." dedi.

Ramazan Kumanyaları 15 Ağustos`ta dağıtılacak
Ramazan ayının İslam ümmetine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Cana, "Faydalı olması temennisi ile Mübarek Ramazan ayının ilçemize, ilimize, bölgemize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar ve bereketler getirmesini, kardeşliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunun gelişmesine vesile olmasını diliyoruz. İnşallah Ramazan ayının 15.`den sonra derneğimizde kayıtlı bulunan 100 yoksul aileye gıda yardımında bulunacağız. 30 TL`lik Ramazan Paketleri Hazırladık. Hayırsever vatandaşlarımızdan da katkılarını bekliyoruz" diye konuştu. (Ali Yıldırım-İLKHA)