BATMAN - Batman'ın Pınarbaşı, Kültür, Huzur ve Beşevler mahalle sakinleri, elektriklerinin sık sık kesilmesine adeta isyan etti. Sorunun giderilmesi için EDAŞ İl Müdürlüğüne giden halk, yetkililerle karşılaşmayınca karakola giderek şikayette bulundu.

 

Elektriklerinin hemen hemen her gün saatlerce gittiğini ve bu yüzden mağdur olduklarını belirten halk, dün akşam saatlerinde sorunlarının giderilmesi için hep birlikte EDAŞ İl Müdürlüğüne yürüdü. Burada sorunlarıyla ilgilenecek bir yetkili bulamayan halk, isyan ederek karakola gidip şikayette bulundu.

 

Elektrik sorunlarının giderilmesi için EDAŞ İl Müdürlüğüne gelmelerine rağmen hiçbir yetkiliyle karşılaşmadıklarını söyleyen İlhami Değirmenci, "Mahallemizdeki elektrik teli kopmuş ve defalarca aramamıza rağmen kimse gelip ilgilenmiyor. İl Müdürlüğüne geldik ve hiçbir yetkiliyle karşılaşmadık. Sadece 2 güvenlik görevlisi burada ve diğer tüm görevlilerin görev yerlerini terk ettiği söylendi. Bizim sorunumuzu çözmüyorlar. Günlerce karanlıktayız. Yetkililerden bu sorunla ilgilenmesini istiyoruz." dedi.

 

Yaklaşık bir aydır üst üste elektriklerinin kesildiğini öne süren Nurullah Çelik, "Günlerdir sık sık elektriklerimiz kesiliyor ve perişan oluyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ama artık bu derdimize bir çözüm bulsunlar. Neden kimse bu sorunla ilgilenmiyor. EDAŞ yetkilileri hiçbir telefona çıkmıyor. İl yetkililerinden bu soruna bir el atmasını ve kesin bir çözüm yoluna gitmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Elektriklerinin 10 dakikada bir gidip geldiğini ifade eden Şakir Açıkgöz de, "15 gündür elektriklerimiz üst üste kesiliyor. Mahallemizdeki elektrik telleri kopmuş ve konuyu yetkililere söylememize rağmen kimse ilgilenmiyor. Her defasında sorunu dile getiriyoruz ama kimse konuyla ilgilenmiyor." şeklinde konuştu.

 

Gün boyunca elektriklerinin kesik olduğunu ve hiçbir yetkilinin telefonlara çıkmadığını ileri süren Mustafa Varol ise, "Sorunumuzu EDAŞ yetkililerine iletmek için geldik ama hiçbir yetkiliyle karşılaşmadık. Gelip sorunu gidereceklerini söylüyorlar ama kimse gelmiyor. Bu sorun böyle mi sürecek? Neden hiçbir yetkili halkın sorunlarıyla ilgilenmiyor? Yetkililerin biran önce bu soruna acilen el atması gerekir." diyerek tepki gösterdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)