BİNGÖL-Bingöl de Orman İşletme Müdürlüğündeki görev değişimi nedeniyle, Afyon Dinar Orman İşletme Müdür Yardımcılığı görevini yaparken, Bingöl Orman İşletme Müdürü olarak atanan yeni Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş, görevine başladı.

 

Bingöl'deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi.

 

Toplantıda, Bingöl'de gelir getirici ağaç türleri üzerinde çalışma başlattıklarını belirten Bilinmiş, gelir getirici türler olan ceviz ve badem ağaçları ile yapılacak ağaçlandırma çalışmalarının bitiminde, fidanlar köy halkına teslim edilecek. Bu türden gelir elde edecek olan köylü vatandaşlarımız, ağaçlara sahip çıkarak hem toprak iyileştirilmesine katkı sunacak, hem de erozyonu önlemiş olacaktır." dedi.

 

Bilinmiş, Bingöl, Elazığ ve Muş illerini kapsayacak 73 milyon liralık kırsal kalkınma projesi olan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi hakkında da bilgi vererek, projenin 2012-2018 yılları arasında uygulanacağını söyledi.
Proje ile Bingöl, Elazığ ve Muş illerinde Murat Nehri havzasında kalan bölümün seçileceğini ifade eden Bilinmiş, "25 mikro havzada doğal kaynak bozulumunun önüne geçmek, havzanın üst kotlarında yaşayan halkın yoksulluklarını azaltmak amaçlanıyor. Projenin uygulama ayağına biz bakıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla bu kapsamda güzel çalışmalar yapacağız. Bu proje ile orman, tarım ve su kaynakları korunup geliştirilerek, toprak aşınımı ve erozyon azalacak.'' görüşlerini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)