KONYA- 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 40. maddesi gereğince Kamu idarelerinin iş, işler, işleyiş, yatırım performansları, sorunları ve birimler arası eş güdüm ihtiyaçlarının değerlendirilmesi amacıyla Karatay Kaymakamlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belde Belediye Başkanları ve Karatay Kurum Amirleri katıldı.

 

Hedeflerinin en güzele ve en iyiye ulaşmak olduğu, bu alanda verimli olmak için tüm ekiple gayret içinde çalışıldığını belirten Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, çalışmalarını birkaç konu başlığı altında değerlendirdi.
Altıntaş, Başbakanlık genelgesinde F klavye kullanımının yaygınlaştırılmasının istenilmesi üzerine tüm kurumların bu konu üzerinde çalışmalara başlaması gerektiğini aktardı.

 

Vatandaşa sunulan hizmetin güler yüzlü ve kolaylaştırıcı şekilde olmasının genel arzuları olduğunu belirten Altıntaş, "Sosyal yardımlaşma konusunda da ihtiyacı olan vatandaşların derdine deva olmak durumundayız" dedi.
Altıntaş ayrıca eğitimde devamsızlığı engellemek ve çiftçinin eğitilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2014'de yapılmasını hedefledikleri konular hakkında slayt eşliğinde konuştu. Mevlana Kültür Merkezi karşısındaki alanın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendirileceğini ve inşasına başlanılan 3.yüzme havuzunun en kısa zaman içerisinde bitirileceğini söyledi.

 

2 nolu Sağlık Ocağı yerinin kamulaştırılarak yenisinin yapımına 2014 yılı içerisinde başlanacağını belirten Hançerli, yeni başlanılacak 22' nci Toplu Konut Hamlesi için, arsa sahipleri ile görüşülerek anlaşıldığını söyleyerek, Selim Sultan mahallesinde yeni bir sosyal tesis projesinin yeni yılda hayata geçeceğini vurguladı.

 

Karatay'da ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Hançerli, Karatay ilçe genelinde yeşil alan miktarının 3 milyon metre kare civarına ulaştığını dile getirdi.

 

Son olarak 2013 yılında gerçekleştirilen yatırımları kurum müdürlerine aktaran Hançerli, Karatay ilçesinin gelişerek yenilenme yolunda önemli mesafeler kat ettiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantının sonunda olarak Karatay Kurum Müdürleri ve Belde Belediye Başkanları görüş alışverişinde bulunarak iyi dilek ve temennilerini aktardılar. (İlyas Yavuz - İLKHA)