BİTLİS - Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Küllüce (Tihip) köyündeki taziye evi açılışına katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, köyde Kur'an Kursu'nu açacaklarını belirterek, cehaletin terörden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Köyün yeni yapılan taziye evinde gerçekleştirilen sohbette köylülere kısa bir açıklamada bulunan Vali Yurdakul, amaçlarının eğitimi en ücra köşelere kadar götürmek olduğunu belirterek cehaletin terörden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Yurdakul, "Biz tüm köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bizler ev sahibiyiz. Bu köyler hepsi bizim köylerimizdir. Köyde bulunan taziye evimizin eksiklerini gidereceğiz. Kur'an Kursu için hocamıza gereken talimatı verdik. Bizler gerek şehir merkezinde gerekse de köylerimizdeki taziye evlerimizi aynı zamanda birer okuma salonlarına dönüştürmeliyiz. Taziye zamanlarında taziye evleri olarak hizmet ettiği gibi, diğer zamanlarda da çocuklarımızın eğitimi için kullanılsın. Gereken talimatları verdik bu taziye evlerimizi güzel kitaplarla donatılacaktır" dedi.

Son 10-15 yıl içerisinde Türkiye'de büyük değişim ve dönüşümün yaşandığına da değinen Yurdakul, "Bunu köylerde, mezralarda, taziye evlerinde, camilerde, sağlıkta, ulaşımda hissediyoruz. Arzumuz odur ki, bu dönemin artarak devam etmesidir. Bu dönemde vatandaşımızın eğitim hayatında, tarım hayatında, köy hayatında, diyanet hizmetlerinde nasıl bir katkı sağlarız onun peşindeyiz. Terör çok kötü bir şey, ama terörden daha kötü olan cahilliktir. Bu da sadece üniversiteyle değil kitap okumakla da bir üniversite bitirmiş gibi, bilgi, tecrübe, beceri ve farkındalık sahibi olunabilir." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)