BİTLİS -Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte her yaş grubundaki kayak severler, hafta sonları kayak merkezlerinde kayarak stres atıyor. Hafta sonları kayak merkezleri kayak severlerle dolup taşıyor. El Aman Hanı'nın arkasında bulunan kayak pistine gelen kayak severler; Kimi leğenle, kimi poşetle kimisi de kayak malzemeleriyle kayıyor.

Kayak şampiyonlukları için hazırlanan sporcular ise, gösterdikleri performansla bembeyaz dağ yamaçlarında renkli görüntüler sergiliyor. Kaymanın keyfini çıkaran Bitlisliler, zaman zaman bu doğanın güzel manzarasında mangal keyfini de ihmal etmiyor. En çok ilgi çekenler ise 7-8 yaşlarında ki küçük çocukların kayarken gösterdikleri marifetler oldu.

Kaymaya gelenler kayak merkezlerinde yapılan yarışmaları da zevkle izliyor. Sporcular arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara madalya takılarak ödüller verildi. Madalyalarını alan genç sporcular, hedeflerinde Türkiye ve dünya şampiyonlukları olduğunu belirtiler.

Genç sporculara madalyalarını veren Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, amaçlarının gençleri ve çocukları spora yönlendirerek onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)