BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, yazılı basın açıklaması yaparak Müslümanların Hıristiyanların adeti olan "yılbaşı"nı kutlamasını kınadı.

Yapılan açıklamada, Müslümanların kutsal kabul ettiği şahıslara ve mabetlere karşı işlenen sözlü ya da fiili saldırıları tasvip etmedikleri belirtilerek, "Anadolu Gençlik Derneği olarak bizlerin farklı inançların ve kültürlerin kutsal kabul ettiği ya da değer atfettiği şahıslara, sembollere, mabetlere karşı işlenen sözlü ya da fiili saldırıları tasvip etmemiz, desteklememiz ya da onaylamamız mümkün değildir. İnancımız gereği yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, neslin ve ailenin korunması hakkını, aklın korunması hakkını nasıl temel hak ve hürriyetlerden sayıyorsak aynı şekilde düşünce ve inanç özgürlüğünün de temel bir insan hakkı ve hürriyeti olduğuna inanıyoruz." denildi.

Açıklamada, yılbaşında İslam'ın tasvip etmediği çirkinlikleri kınanarak, "Yılbaşı" olarak adlandırılan 31 Aralık gecesinde eğlence adı altında sergilenen, kitle iletişim araçlarıyla adeta bütün insanlara dayatılan ve vicdanları köreltecek boyutlara ulaşan debdebeyi ve İslam'ın asla tasvip etmediği alkol tüketimi ya da Milli Piyango gibi çirkinlikleri de her türlü platformda eleştirmeyi de bir görev olarak addediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)