İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısıyla17 Aralık operasyonunu ile ilgili iddialara cevap verdi.

 

Etiler'deki karakol arazisinin tapusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ifade ederek tapuyu gösteren Topbaş, söz konusu arazinin İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde kendilerine geçtiğini söyledi. Topbaş, araziyi kent menfaatleri için değerlendireceklerini ifade etti.

 

Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapıldığını belirten Topbaş, ancak nasıl bir ihaleye çıkacaklarını henüz ilan etmediklerini belirterek, "Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir, o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydı bu denli yatırım olmazdı." dedi.

 

17 Aralık'ta gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olarak basına yansıyan bilgilerde, Etiler'deki polis okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak KİPTAŞ tarafından bir inşaat firmasına verildiği iddia edilmişti.