KONYA - Meram İlçesinde eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu tarafından organize edilen "baba-Çocuk ve Çocuk eğitimindeki babanın rolü" etkiliğine veliler yoğun ilgi gösterdi.

 

Okul sosyal tesislerinde baba ve çocukların hafta sonu okulda kahvaltı yapmaları renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar sınıf arkadaşları ve babalarıyla kahvaltı yaparken, babalar arasında da kaynaşma ortamı oluştu. Kahvaltıdan sonra konferans salonuna geçen babalara Okul PDR uzmanı Ali Arer tarafından "Çocuk Eğitiminde Babanın Rolü" konulu sunum yapıldı.

 

Çocuk yetiştirmede en önemli 5 altın kuralı da slâytlar eşliğinde maddeler halinde anlatan Arer, bu kuralları şu şekilde sıraladı: "Çocuklara sevginizi belli edin, konuşmasını kesmeyin, çocuğunuza vakit ayırın, verdiğiniz sözü unutmayın, olumsuz cümleler kurmayın. Çocuklarda en etkili iletişim yöntemi beden dilidir." dedi.

 

Program sonunda memnuniyetlerini dile getiren babalar, bu tür eğitici ve keyifli programların tekrarını beklediklerini dile getirdi.

 

Okul Müdürü Hüseyin Taş, "Veli, öğrenci, okul dayanışmasına çok önem vermekteyiz. Bu gün burada babalar ve öğrencilerimiz hem hoş vakit geçirdiler hem de çocuklarımızın eğitimine katkıda bulundu. Etkinliğe katılan velilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)