BATMAN - Hıristiyan adeti olan yılbaşı ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Müslümanların kumar, alkol ve eğlence gibi gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami yöntemlere başvurmamalarını tavsiye etti.

 

Tüm Ortadoğu'da ve ülkemizde sıkıntılı günlerin yaşandığını ve bu sıkıntılı günlerde İslam ülkelerinde Hıristiyanların adeti olan yılbaşının kutlanmasını esefle karşıladıklarını belirten Özperk, "Ortadoğu'da ve ülkede sıkıntılı günler geçirmektediyiz. Bu sıkıntılı günlerin yaşandığı bir süreçte, Müslümanların tamamen bir Hıristiyanlık adeti olan yılbaşını kutlamalarını doğrusu esefle karşılıyoruz. Umuyoruz ki, binlerce Suriyelimizin açlıktan, susuzluktan ve soğuktan perişan olduğu bir dönemde insanlarımızın eğlenmek yerine bu insanlara yardım elini uzatırlar." dedi.

 

Müslümanların kumar gibi, alkol gibi ve eğlence gibi gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami yöntemlere başvurmamalarını temenni ettiklerini vurgulayan Özperk, "Kardeşi aç ve susuz dururken, bir Müslümanın haram olan eğlencelere girmesinin abes olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede halkımızı, hem yılbaşında hem de bütün günlerde olayları anlamaya, kavramaya, doğrularını ifade etmeye ve ayı şekilde yaşanan olumsuzluklara, haksızlıklara, zulümlere lakayit kalmamaya ve tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)