BATMAN - 2013 yılını geride bırakıp yeni bir yıla yaklaştığımız şu günlerde "milli" piyango satıcılarının sayısındaki artış dikkat çekti. Şehrin birçok işlek yerlerine ve özellikle Cumhuriyet Meydanı`na kurulan onlarca tezgahta piyango biletlerinin satılarak açık bir şekilde devlet eliyle kumar oynatılmasına tepki geldi.

 Kumar olarak nitelediği piyango biletine olan ilgiye tepki gösteren Hasan Basut, "Allah, bütün şans oyunlarını haram kılmıştır. Dinimizde şans oyunları yoktur. Haram olan bu piyangoya olan ilgi düşündürücüdür. Piyango kolay yerden kazanılan emek harcanmayan bir kazançtır. Piyango ve benzeri şans oyunları insanları kolayca kazanmaya alıştırıyor. Özellikle bunun devlet eliyle yapılması çok ilginçtir. Yetkililerin, bu kumara bir son vermesi gerekir." dedi.

 Piyangonun haram bir kazanç olduğunu ifade eden Enes Çetiner, "Piyangonun zararları çok büyüktür. Milyonlarca insan güya buna umut bağlıyor ve çoluk çocuğunun rızkını buraya yatırıyor. Haram olan bu şans oyunu insanları tembelleştiriyor. Rızkı Allah verir, helalinden çalışıp kanaat etsinler. Eğer zenginlik istiyorlarsa kanaate sarılsınlar. Haram olan bu para onlara çıksa bile onun günahı olacağı gibi, dünyada da o paradan hayır göremezler. Devlet yetkililerine de şunları söylemek isterim ki, bu işteki en büyük para onların olduğu gibi, en büyük günah da onlarındır. Vatandaşa zemini hazırlayan onlardır." diyerek tepki gösterdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)