BİNGÖL- Bingöl'de, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilan edilen "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Yapılan Yürüyüş etkinliğine İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Soyiler, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ve vatandaşlar katıldı

Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Soyiler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" ilan edildiğini belirterek, bütün vatandaşları yürümeye davet etti.

''Türkiye'de yaşayan toplumun yüzde 71,9'unun spor yapmıyor''
Türkiye'de yaşayan toplumun yüzde 71,9'unun spor yapmadığını veya yürümediğini ifade eden Soyiler, "Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre çocuklarımız günde ortalama 6 saati televizyon başında veya bilgisayar başında geçirmektedir. Bu bağlamda sağlıksız nesiller yetişmeye başlamıştır. Bakanlığımızda bunun bilincine vararak bir çalışma yapmış ve yeni yılda 'Sevdiklerimiz ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz' adı altında bir program başlatıldı. Bizde bugün burada sağlıklı yaşama dikkat çekmek için sevdiklerimizle birlikte yürüyeceğiz." Diye konuştu.

''Aile hekimlerimize 6 bin 500 adet adım ölçer cihazı dağıtıldı''
Sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi için aile hekimlerimize 6 bin 500 adet adım ölçer cihazı dağıttıklarını belirten Soyiler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu cihazları, Vücut Kitle İndeksi (Body mass index) 30 ve üzeri olan ailelerimize birer tane hediye edeceğiz. Adım ölçer boyumuzu, kilomuzu ve ortalama adımlarımızı ölçüyor. Sağlık bir yaşam için biz minimum günde 10 bin adım yürümeyi tavsiye ediyoruz. Sevdiklerimizle birlikte bugün il adımı atıyoruz."

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından yürüyüşe katılan vatandaşlara adım sayar aleti ile şapka dağıtımının ardından Bingöl şehir stadyumu sahası etrafında yürüyüş yapıldı.(Nihat Kanat-İLKHA)