KONYA- Karatay Belediyesi 22. Toplu Konut Hamlesi'ni kurmaya hazırlanıyor. Keykubat mahallesi Karakayış Caddesi, Mekkâre, Taşlıçay, Karakayalı, Ardıçeli, Süngerli, Başorman ve Kuşadalı İbrahim Sokaklar ile Küfe Caddesi arasında kalan alanda, arsa sahipleriyle kat karşılığı yapılması planlanan 864 dairelik kooperatifin proje ihalesini gerçekleştirerek sözleşmelerini tamamladı.

Karatay Belediyesi Meclis salonunda Keykubat mahallesine yapılacak toplu konut projesi ile ilgili arsa sahipleriyle bir toplantı gerçekleştiren Karatay Belediye, Mehmet Hançerli konuşmasında 2 yıldır süren bir çalışmanın ardından toplu konut projesinin mutlu son ile noktalandığını dile getirdi.

Geniş bir alanda kurulacak toplu konut projesinin taban alanı kat sayısının yüzde 25 olduğunu ifade eden Hançerli, yüzde 75 lik alanına ise çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, otopark ve tesisler yer alacağını söyledi. 36 blok yapılacak toplu konut alanında hem açık hem de kapalı otopark alanı bulunacağını dile getiren, Hançerli, konutların zeminden ısıtmalı, asansörlü, ısı ve ses yalıtımlı özelliklere sahip olacağını belirtti.

Hançerli; yapılacak olan dairelerin 85, 100 ve 135 m kare olarak ayarlandığını belirterek 85 m karelik daire sayısının 120, 100 m karelik daire sayısının 264 ve 135 m karelik daire sayısının ise 480 olduğunu söyledi.

Hançerli, amaçlarının Karatay'ın güzelleşmesi adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgularken toplantıda son olarak kendilerine güvenerek arsalarını teslim eden arsa sahiplerine teşekkür etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)